Vind mijn volgende vakantie! 36466 Woningen

Terug

3 te ontdekken pleinen in Brussel

Hier proef je de sfeer van onze hoofdstad

Brusselse Grote Markt © Stephen Frith (Flickr) Brusselse Grote Markt

 

Onze hoofdstad heeft heel wat te bieden. Kunst, cultuur, een heleboel leuke adresjes om te eten en te winkelen en toch wordt Brussel vaak nog wat onderschat. Dat Brussel helemaal geen “Hellhole” is zoals de Amerikaanse president Trump beweerde is duidelijk, maar je moet er wel de weg weten. Een grootstad moet je hart veroveren, straat per straat. Omdat je alle bezienswaardigheden uitgebreid op het internet kan vinden plaatsen wij 3 schitterende, bruisende en/of karakteristieke pleinen in de spotlights. Hier trek je je even terug uit de drukte van de stad of ga je er net helemaal in op. In Brussel kan alles!


 

Oude Graanmarkt

Met aan de ene kant de Dansaertstraat, met zijn hippe modewinkels en aan de andere kant Sint-Katelijneplein met heel wat leuke restaurants, is dit plein perfect gelegen. De eeuwenoude bomen zorgen op zonnige dagen voor de nodige schaduw, waardoor je uren kan verpozen en genieten van de omgeving. Oudjes, studenten en alles daartussen vormen hier een fijne mengelmoes, waardoor er een heel ontspannen sfeer heerst. Genieten is de boodschap! 

Oude Graanmarkt

 

Vossenplein

Misschien wel het leukste plein van Brussel! Het kloppende hart van de Marollen moet je gewoon eens bezocht hebben. Elke dag vind je hier een rommelmarkt die voor de nodige beleving en chaos zorgt. Zwervers, hipsters, marktkramers en toeristen, ze passeren er allemaal of vinden een plaatsje in één van de horecazaken op het plein. Let wel, rond de middag kramen de marktkramers op en nemen de wagens het plein over. Maar geen angst, tijd zat om een glas te drinken, de eerste café’s openen hier al rond een uur of zes de deuren. Authentieker maken ze een bezoekje aan Brussel niet.

Vossenplein

 

Flageyplein

Van het iets hippere soort? Dan is het Flageyplein ongetwijfeld helemaal je ding. Dit plein ligt eigenlijk in het chiquere en hippere Elsene en dat merk je ook duidelijk aan het publiek dat hier over het plein slentert. Gelukkig zijn er heel wat bankjes die voor sfeer zorgen en al bij al ligt die plein amper drie kilometer van Brussel Centrum. Geniet van de dansende fonteinen, spelende kinderen en en steek een frietje. Hier vind je nog een authentiek frietkot! Uiteraard kan je voor een flinke portie cultuur terecht in het Flageygebouw. Het gebouw an sich is overigens ook een juweeltje. 

Flageyplein

top deals