4 bezienswaardigheden in New York

Weinig steden die meer tot de verbeelding spreken dan The Big Apple. Plan je een citytrip dan is New York altijd een goed idee.

Vacancesweb.be

Nieuwe hotspots duiken er volcontinu op, maar wij zetten alvast 4 rasechte publiekstrekkers op een rijtje. Must visits tijdens je volgende bezoek aan ‘The City That Never Sleeps’.

Hudson Yards Vessel

Dit gebouw aan High Line Park lijkt wel een gigantische trappengebouw. Het is lastig om uit te leggen wat het juist is, maar dit gebouw moet je gezien hebben. Een gebouw, een kunstwerk en een monument: Hudson Yards is het allemaal. Deze attractie bezoeken is gratis. Tel zeker de 154 trappen met maar liefst 2.500 treden. Smeer die kuiten maar in om die 80 uitkijkplatformen te bereiken. Prachtige plaatjes gegarandeerd. Trouwens sla zeker High Line Park niet over!

Vacancesweb.be

MoMA

Een vleugje cultuur? Dan zit je nergens beter dan in ‘The Met’. Het MoMA is het meest geliefde museum in New York, zelfs de locals zijn er weg van. Er is een permanente collectie, maar die wordt steeds aangevuld met tijdelijke exposities. De inkom kost wel wat, maar een bezoekje is zeker en vast de moeite waard. Het alternatief? New York stikt van de leuke kunstgalerieën.

Vacancesweb.be

Edge

Het coolste uitkijkpunt van New York? Edge! Het hoogste buitendek in het westelijk halfrond met een glazen vloer en dus een verbluffend uitzicht over de zinderende metropool. Je bevindt je op 325 meter hoogte, je hebt dus maar beter geen hoogtevrees. Door de glazen vloer lijkt het alsof je in de lucht loopt wat sowieso voor een adrenaline rush zorgt. De zenuwen bedwingen? Nestel je even in de champagnebar, wie weet helpt het je een handje om de angst te overwinnen.

Vacancesweb.be

Governors Island

Terwijl iedereen wel Staten Island kent, is van 1 mei tot eind oktober Governors Island een geweldig alternatief. De overtocht duurt amper 10 minuten en je laat de stadse drukte even achter je. Je vindt er een groene oase, foodtrucks en kunt heerlijk eten bij Island Oyster. Hier geniet je van een prachtig zicht op Manhattan. Je kunt hier trouwens overnachten in luxueuze tenten als je wil, het is eens wat anders.

Vacancesweb.be

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆