4 toffe strandplekjes niet ver van Barcelona

Trek je binnenkort naar Barcelona? Fijn, maar houd er rekening mee dat het strand van Barceloneta héél druk bevolkt kan zijn.

Vacancesweb.be

Jij zoekt liever de rust op? Geen probleem, wij selecteerden 4 stranden die niet zo heel ver van Barcelona liggen en waar het veel rustiger zonnen is.

Playa de Sitges

Laat de drukte achter je en trek naar Playa de Sitges, waar het water heerlijk helder is en typische restaurantjes je smaakpapillen verwennen. Je rijdt er in ongeveer 30 minuten met de trein naartoe, ideaal voor een daguitstap dus. Het strand is er rustiger, bevolkt met locals en de restaurants zijn helemaal geen toeristenvallen. Je eet er trouwens met zicht op zee. Ideaal voor een dagje strand!

Vacancesweb.be

Tossa de Mar

Gelegen aan de Costa Brava, ligt dit stadje op iets minder dan twee uur rijden van Barcelona. Overnachten kan in het sfeervolle Hotel Cap d’Or, maar net zo goed pendel je over en weer natuurlijk. Zet je met je achterste in het zand, nuttig een sangria en geniet van de rust en het weer. Er zijn meer dan genoeg leuke plekjes om te lunchen in de buurt, dus daar hoef je je ook al geen zorgen over te maken.

Vacancesweb.be

Calella

Het prachtige Calella ligt eveneens aan de Costa Brava. Een magnifiek plekje boordevol sfeer en met een prachtig lunchadresje: Hotel St. Roc. Een verbluffend uitzicht met minstens even lekkere lokale lekkernijen. Er zijn een aantal heel rustige stranden met helder water. Relaxen in de overtreffende trap.

Vacancesweb.be

Cadaqués

Dit oude vissersdorpje heeft een aantal hele leuke stranden. Salvador Dali bracht hier een groot deel van zijn leven door, dus een museumbezoekje is zeker de moeite waard. Op nog geen twee uur rijden van Barcelona overvalt de rust je. Wil je meerdere stadjes verkennen, huur dan een scooter. Duik de smalle steegjes in en ontdek lokale boetiekjes, restaurants en bars bij de vleet. Je proeft hier nog de authenticiteit van het oude Spanje.

Vacancesweb.be

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆