5 zaken om tijdens de eindejaarsperiode te beleven

Julie Docsterd,
02-09-2021
Tijdens de eindejaarsperiode valt er bijzonder veel te doen, ook in Wallonië. Aangezien het bijna onmogelijk is om een volledige lijst van activiteiten weer te geven, zijn hier vijf evenementen die zeker de moeite zijn!
J.P. Remy

Traditionele kerstmarkten

Vele kerstmarkten in Vlaanderen natuurlijk, maar ook in Wallonië, waaronder die in Namen, Doornik en Luik. Inspiratie voor kerstcadeaus verzekerd!

Paard en kar… en fondue!

Een originaliteit die je alleen in Wallonië vindt: een fondue-paardenkar (een primeur in België!) die je de mogelijkheid biedt om kaas (Savoyaardse fondue) en vlees (Bourgondische fondue) te proeven terwijl je geniet van de schoonheid van de landschappen van de Belgische Ardennen. De tafel en stoelen worden geïnstalleerd op een karretje dat door drie trekpaarden wordt getrokken. Een zeer originele activiteit waarvan het vertrek en de aankomst in Porcheresse zijn, niet ver van Redu.

Meer info

Vacancesweb.be

Pairi Daiza winteropening

Van 14 december tot 5 januari betovert dierenpark Pairi Daiza met een sterrenregen, fonkelende slingers, kerstbomen, audiovisuele boodschappen (op de gebouwen) en zelfs een bezoek van de Kerstman! Daarnaast zal de grootste drijvende ijsbaan van Europa toegankelijk zijn, terwijl het merendeel van de dieren in deze periode zichtbaar is.

Meer info

Langlaufen, snowkiten of mushen in Saint-Hubert

Sportievelingen zullen genieten van de langlaufpistes van Saint-Hubert. Gelegen in de buurt van de luchthaven, bereiken de pistes een hoogte van 530 m, vol routes van 1 tot 11 km, allemaal binnen de majestueuze omgeving van het lokale bosmassief. Andere mogelijkheden zijn snowkiting (de winterse versie van kitesurfen) en mushing (een slee getrokken door honden). De allerkleinsten worden niet vergeten, met de mogelijkheid om te rodelen. En daarna? Opwarmen in de chalet met een glas glühwein of warme chocomelk erbij!

Meer info

lesoir.be

Weer gezond in Hautes-Fagnes

Na de festiviteiten is het tijd voor ontgifting en verjonging. Ga hiervoor naar het Signal de Botrange om één van de mooiste wandelingen van België te maken. Bijna 13 km lang kan je via de “Magische Wandeling” in de Hoge Venen het Waalse platteland, de parel van het lokale reservaat, verkennen. Niet ver daarvandaan zijn het huis van het natuurpark Botrange, kasteel Reinhardstein en de meren van Bütgenbach en Robertville een bezoek waard.

Meer info

P. Fagnoul