Vind mijn volgende vakantie! 36633 Woningen

Strand van Meneham

Terug

Bucketlist: dit zijn de mooiste Europese bergtochten

Een weekje zon, zee, strand is één ding. Maar voor wie tijdens het jaarlijkse verlof graag tekent voor avontuur en actie, hebben wij alvast de mooiste Europese bergwandelingen gebundeld. Stuk voor stuk het perfecte decor voor een onvergetelijke vakantie.

Corsica - GR20 © Corsica - Natura Corsica - GR20

 

GR20 Corsica, Frankrijk

De GR20 is ongetwijfeld één van de meest populaire bergtochten in Europa. Jaarlijks wagen 10.000 wandelaars zich aan dit straffe Corsicaanse avontuur. De uitdagende route door de ruige bergnatuur bestaat uit 16 etappes, na afloop heb je bijna 200 kilometer in de benen. Dat je een continu zicht op zee hebt tijdens het wandelen, is alvast een verzachtende factor. Want eerlijk: de GR20 is best pittig.

 

De Triglav, Slovenië

Met zijn 2.864 m is de Triglav de hoogste berg van het land. Het beklimmen van deze berg in de Juliaanse Alpen is vrij intensief, al hoef je niet tot de top te gaan om te genieten van een fantastisch uitzicht. De hoogvlaktes zijn adembenemend mooi en de meren liggen te schitteren. De traditie wil trouwens dat iedere Sloveen minstens één maal in zijn of haar leven de Triglav beklimt, wow!

Le Triglav en Slovénie

 

Laugavegur, Ijsland

Deze trektocht baant zich een weg tussen stoombronnen, ijsgrotten, lavavelden, gletsjers, … Bij momenten heeft het iets sprookjesachtig. De Laugavegur route wandel je uit in vier dagen. Wie nog energie over heeft om er twee extra dagen bij te doen, komt zo uit aan de bekende Ijslandse vulkaan Eyjafjallajökull. Aanrader!

Le Laugavegur en Islande

 

Pico de Posets, Spanje

Met zijn 3.375 meter hoogte is de Pico de Posets de op één na hoogste berg in de Spaanse Pyreneeën. Een tocht via berghutten brengt je langs de onherbergzame natuur van het land van de tapas. Steek zeker sneeuwschoenen in je rugzak, want een groot deel van het jaar liggen de toppen er besneeuwd bij.

 

Jontunheimen, Noorwegen

Een park met 29 bergen, waarvan de hoogste — Galdhøpiggen — 2.469 meter hoog is. Uitdaging genoeg dus! Je vindt hier het bekende Besseggenpad dat je over een bergrug langs de grillige natuur van Zuid-Noorwegen brengt. Laat je hoogtevrees maar thuis!

Veel plezier en stuur ons een kaartje.

Le Jontunheimen en Norvège