Citytrip Berlijn: insider tips

Kevin Stickens,
02-09-2021
Vacancesweb.be

Berlijn zit al enkele jaren in de lift als citytrip en dat snappen we volledig. Er valt ontzettend veel te doen en te zien in Berlijn. Het is een mengelmoes van culturen, met een rijke historie en een bruisend uitgaansleven. Wil je optimaal van Berlijn genieten? Probeer dan zeker onderstaande tips eens uit en doe wat een echte Berlijner doet.

Bezoek verlaten gebouwen

Berlijn is de stad van de geheime, verlaten en vergeten plekken. Een echte sensatie voor thrill seekers. Dit komt door de Koude Oorlog. Na de val van de Berlijnse Muur kwamen in Oost-Berlijn veel fabrieken, kazernes en ziekenhuizen leeg te staan. Dit zorgt voor veel interessante locaties die een enorme aantrekkingskracht hebben. Een aantal leegstaande gebouwen kan je legaal bezoeken zoals het militair ziekenhuis Beelitz-Heilstätten en voormalig Amerikaans afluisterstation Teufelsberg. Zeker een aanrader!

Zondag naar het Mauerpark

Na de val van de Berlijnse Muur is het Mauerpark ontstaan in het voormalige grensgebied. Het park wordt iedere zondag omgetoverd tot een prachtig festivalterrein. Er treden straatmuzikanten en artiesten op en voor de liefhebbers is er een vlooienmarkt waar je toffe vintage spullen kan scoren. Heb je honger? Bekijk het aanbod aan streetfood kraampjes: verrukkelijk lekker! De goede sfeer trekt iedere week heel wat bezoekers van binnen en buiten de stad. Je kan hier met gemak een hele dag vertoeven.

Vacancesweb.be

Een biertje drinken in de Biergarten

In Berlijn stikt het van de Biergarten. Biergarten zijn grote tuinen met lange houten tafels waar pintjes gedronken worden. Jong en oud komen hier samen om een biertje te drinken. De oudste en bekendste biertuin is Prater. Bij Prater komt iedereen. Wil je graag iets anders proberen? Bestel dan een Schorle. Een Schorle is sap van appel of rabarber gemixt met koolzuurhoudend water.

Vacancesweb.be

Laat ontbijten op zondag

Op zondag zijn de winkels in Berlijn gesloten. Geen probleem, want in de stad valt genoeg te ontdekken. Begin de dag met een heerlijk ontbijt. Er heerst in Berlijn namelijk echt een ontbijtcultuur. Families, stelletjes en vrienden trekken er op zondag op uit om samen te ontbijten. Haast je niet, de meeste cafés bieden ontbijt aan tot 15 uur. Na het ontbijt kan je met een volle maag één van de vlooienmarkten bezoeken. De leukste vlooienmarkten zijn te vinden in Prenzlauer Berg en in Friedrichshain.

Vacancesweb.be

Eet de lekkerste curryworst

Duitsland en curryworsten passen perfect bij elkaar. Het is bovendien ook de Berlijnse specialiteit die mensen samenbrengt. Jong, oud, arm of rijk, het maakt niet uit, iedere Berlijner eet deze gekruide worst met verse tomatensaus.. De beste curryworst haal je bij Curry 66 in Friedrichshain! Er staat een lange rij, maar het is de moeite waard!