Vind mijn volgende vakantie! 36633 Woningen

Strand van Meneham

Terug

De verborgen pareltjes van Antwerpen

4 plekjes om te ontdekken

MAS - Eilandje © Flickr - Creative Commons MAS - Eilandje

 

Antwerpen mag door de beruchte ‘knip’ in de Leien momenteel dan wat minder bereikbaar zijn, laat je dat vooral niet tegenhouden om de stad te ontdekken. Meer nog, eens je een parkeerplaatsje hebt gevonden is het waarschijnlijk minder druk en kan je nog meer genieten van alles wat deze stad te bieden heeft. In dit artikel blijven we weg van de gebaande toeristische paden, maar schotelen we jullie 4 verborgen plekjes voor in de stad. 4 plekjes die vaak enkel gekend zijn bij insiders, maar je wel van geniet! 

 

Een tochtje door de ruien

Natuurlijk valt er bovengronds genoeg te beleven in Antwerpen, maar ook ondergronds loopt er een netwerk aan waterwegen. Die tunnels – de ruien – kan je perfect een bezoekje brengen en het is eens een andere manier om de stad te ontdekken. Te voet of met een bootje passeer je bruggetjes, grachten en sluizen. Deze waterwegen zijn ontstaan in de Middeleeuwen en voeren je dan ook terug in de tijd. Een ruiengids neemt je mee op sleeptouw en vertelt je heel wat weetjes over de stad. Een originele manier om de stad te verkennen! 

 

Sint-Pauluskerk

Natuurlijk wil elke toerist in Antwerpen de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal bezichtigen, maar Antwerpen heeft nog meer bijzondere kerken in petto. De Sint-Pauluskerk mag dan minder bekend zijn, de imposante kerk en beeldengang naast de kerk zal ongetwijfeld een verpletterende indruk nalaten. Dit juweeltje uit de barok dateert uit 1571 en telt niet minder dan 50 schilderijen van grootmeesters als Jordaens, Rubens en Teniers. Pik indien mogelijk hier op zondag een orkestmis mee! 

Sint-Pauluskerk

 

De Antwerpse haven

Het economische hart van Vlaanderen? Dat moet de Antwerpse haven zijn! Imposante kranen, enorme havendokken en gigantische containerschepen, je kan het allemaal van wel heel dichtbij ontdekken. Ontdek de haven per boot of neem de fiets en ontdek het uitgestrekte gebied op twee wielen. In de haven zijn verschillende fietsroutes uitgestippeld zodat je de haven van binnenuit leert kennen. Via de Antwerp Port Tours kan je bij slecht weer ook een rondrit maken met de bus. Een must visit is ook zeker het recent gebouwde Havenhuis. Vanop het panoramadak geniet je van een fantastisch zicht op de stad en de haven en je steekt er nog heel wat op ook.

 

Havenhuis

 

Mercado & Stadsfeestzaal

Cultuur is natuurlijk belangrijk, maar de inwendige mens versterken en af en toe eens shoppen ook! In het voormalige postgebouw opende ongeveer een jaar geleden Mercado de deuren. Hier vind je heel wat lekkere foodstands die je heel diverse gerechtjes aanbieden. Deze overdekte foodmarket aan de Groenplaats groeide in een mum van tijd uit tot één van de hotspots van de stad. Geregeld gaan er ook evenementen door. 

Midden op de Meir, het winkelhart van Antwerpen vind je de Stadsfeestzaal. Dit monumentale gebouw dat dateert uit 1908 werd in 2000 vernield door een brand en werd in 2007 heropend als shoppingcenter. In dit prachtige en majestueuze pand vind je een 40-tal winkels en ook de omliggende straten staan garant voor uren winkelplezier.

Stadsfeestzaal