Vind mijn volgende vakantie! 35596 Woningen

Terug

Op zoek naar zon, zuiderse flair en pure joie de vivre?

Een citytrip naar Nice zal je dan op alle vlakken bekoren

© Flickr - Creative Commons

Deze prachtige badplaats wordt door velen nog als ‘mondain’ beschouwd, maar heeft de reiziger heel wat te bieden. Toerisme mag dan één van de belangrijkste pijlers van de stad zijn, Nice heeft zijn eigen stijl behouden en er zijn dan ook authentieke plekjes bij de vleet. Wij geven je alvast 3 leuke weetjes over de stad en 3 must visits mee!

 

3 leuke weetjes over Nice

- Wist je dat Nice - na Parijs - de stad is met het meeste musea? Pik zeker het MAMAC mee, het museum voor moderne kunst met een machtige pop-art collectie.

- Wist je dat Nice al in de 18de eeuw een belangrijke toeristische bestemming was? De badplaats was zo populair bij de Engelsen dat de stad soms smalend een Engelse stad werd genoemd, waar je wel eens iemand van de oorspronkelijke bevolking kon tegenkomen.

- Hotel Negresco één van de Leading Hotels of the World is en dit monumentale gebouw nog in handen is van een particuliere eigenares en dus niet van een keten.

© Wikimedia

 

3 must visits Nice

Nice heeft heel wat te bieden en is dan ook de ideale bestemming voor een zonovergoten citytrip. Wij pikten alvast 3 must visits uit het ruime aanbod aan bezienswaardigheden en activiteiten. Heb je tijd over, verken dan zeker eens de ruimere regio of breng een bezoekje aan Monaco. De Côte d’Azur heeft heel wat moois voor je in petto. Promenade des Anglais

© Pixabay

 

Promenade des Anglais

Het mag dan een opener zijn die vrij cliché is, maar je moet natuurlijk eens over deze wereldberoemde boulevard flaneren als je in Nice bent. La prom zoals deze boulevard liefkozend wordt genoemd loopt langs de Middellandse zee en is het ideale decor voor een wandeling. Casino’s, monumentale gebouwen uit de belle époque en fijne bankjes waar het heerlijk over de zee uit turen is. Geniet van een prachtige zonsondergang!

 

Vieux Nice

Een andere must visit is zonder twijfel de oude binnenstad met zijn wirwar aan straatjes en heerlijke pleintjes. Pik er de lokale bloemenmarkt mee, geniet van een pastis of laat je helemaal gaan tijdens het shoppen. De binnenstad is quasi volledig autovrij en valt uitstekend al slenterend te verkennen. Op de Colline du Chateau heb je een prachtig uitzicht over de stad en vergeet zeker niet van een Salade niçoise te smullen!

 

Cathédrale Saint-Nicholas de Nice

Een beetje cultuur hoort er natuurlijk bij op een citytrip. Deze orthodoxe Russische kerk is de op één na oudste in West-Europa en oogstrelend mooi. De fantastische iconen en fenomenale bouwstijl brengen je in vervoering en nemen je in gedachten mee naar Rusland. Let wel op de openingstijden want deze kathedraal is niet elke dag geopend.

Geniet ervan

Annecy

Verhuur appartement Annecy

vanaf €605 / week

LE LIORAN SAINT-JACQUES-DES-BLATS

Duplex in Auvergne schuur gerenoveerd met zwembad

vanaf €350 / week