Top 5 activiteiten in de Camargue

De Camargue ligt in het zonnige zuiden van Frankrijk.

De natuur van Camargue
De natuur van Camargue Pixabay

De streek verrast met een flinke dosis “Far West”. Rij het cowboy avontuur tegemoet, deze vijf activiteiten zijn een echte must-do bij je bezoek aan de Grande Camargue.

Flamingo’s spotten

Moet bovenaan in je valies liggen als je de Camargue bezoekt: je verrekijker. In het ornithologisch park van Pont-de-Gau komt hij alvast goed van pas. In dit natuurpark spot je immers waanzinnig veel mooie en unieke vogels, waaronder flamingo’s. Ga op pad doorheen het moerasland en geniet van het prachtige natuurspektakel wanneer de roze dieren staan te baden in het water.

Meer info

Flamingo's in Camargue
Flamingo’s in Camargue Pixabay

Stierengevecht, een spektakel

De wilde Camargue stieren overheersen het landschap. Ze behoren tot de traditie van de streek, waardoor je heel wat stierenarena’s in de Camargue vindt. Hier ben je geen getuige van de traditionele rode doek stierengevechten. In de Camargue proberen stierenvechters een cocarde — witte wollen kwast — bevestigd op de kop van de stier te bemachtigen. De wet van de sterkste, spektakel voor het hele gezin!

Het Stierenvecht in Camargue
Het Stierenvecht in Camargue wikimedia

Ontdek de zoutvlaktes

De Camargue is niet enkel bekend omwille van zijn overweldigende natuur, maar ook om de zoutwinning. In het dorp Salin-de-Giraud vind je 11.000 hectare aan zoutpannen. Ga op avontuur langs de zoutvelden en proef van de rijke traditie van deze ambacht.

De Zoutpannen in Aigue Morte
De Zoutpannen in Aigue Morte Pixabay

Stadsbezoek Saintes-Maries-de-la-Mer

Deze vissersstad is de plek voor een dagje zalig kuieren langs winkeltjes met lokale specialiteiten. Wat meteen opvalt zijn de witte huizen! De Notre-Dame-de-la-Mer is alvast ook een bezoek waard. Proef in Saintes-Maries-de-la-Mer zeker van de telline — een gerechtje met schelpen — en ga heerlijk ontspannen op het zandstrand. Deze stad is trouwens ook het ideale startpunt voor een fietstocht langs de kustlijn!

Sainte Marie de la Mer
Sainte Marie de la Mer Pixabay

Maak kennis met de cowboy cultuur

De witte Camargue paarden zijn wereldbefaamd. Spring in het zadel van een viervoeter en verken de streek als een echte cowboy. Zelfs voor wie nooit eerder op een paard zat, is deze activiteit een optie. Onder begeleiding van een guardian, een cowboy uit de Camargue, verken je de streek op je eigen niveau. Aanrader!

De Cowboys van Camargue
De Cowboys van Camargue Pixabay

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆