TOP 5 gevaarlijkste luchthavens ter wereld!

Piloten die op een van deze landingsbanen moeten neerstrijken, hebben maar beter flink wat vlieguren achter de rug...

Deze 5 luchthavens schrikken zowel passagiers als stewards en stewardessan af! Een verschrikkelijk korte start- en landingsbaan, woeste natuur in de omgeving… Piloten die hier vliegen, zijn maar beter voorbereid!

Lukla (Nepal)

Deze luchthaven doet zelfs ervaren gevechtspiloten beven! Combineer een zeer hoge hoogte, een ravijn aan het einde van de – zeer korte! – baan, scherpe bergen in de omgeving, een genadeloos klimaat en een beperkt zicht, en krijgt het recept voor de slechtste luchthaven ter wereld!

Juancho E. Yrausquin, Saba (Caraïben)

Een zeer korte start- en landingsbaan, een steile helling aan het einde van de laatste en steile hellingen rondom de luchthaven zelf… Eén fout hier is fataal!

Princess Juliana 8, St.Maarten (Caraïben)

De Caraïben lijken wel een nachtmerrie voor piloten… Princesss Juliana 8 Airport dwingt piloten om vlak boven de hoofden van toeristen op het strand te laten vliegen alvorens te landen. Een gevaarlijke situatie, op zijn zachtst gezegd, vooral omdat de landingsbaan zich in de onmiddellijke nabijheid van wegen, hotels en… bergen bevindt! De stijgen de vliegtuigen trouwens op.

Barra (Schotland)

Hier is de situatie ronduit surrealistisch: een strand dat in een landingsbaan verandert… Landen in het zand dus, zonder verlichting bovendien!

Aéroport de Courchevel (Frankrijk)

Dit is waarschijnlijk de gevaarlijkste luchthaven van Europa. Met een korte baan én omgeven door ravijnen! En vergeet ook niet dat deze luchthaven, gelegen in de Franse Alpen, zeer hoog gelegen is…

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆