Vind mijn volgende vakantie! 35596 Woningen

Terug

Van Maredsous en Maredret, via Sosoye en Falaën tot aan de Maas, op weg naar Dinant of Namur

© Les plus Beaux Villages de Wallonie

Op weg naar Falaën komt u langs het riviertje de Molignée de "berg" van het dorp Sosoye tegen, één van de mooiste dorpen van Wallonië, een schitterend en ongerept dorp, gebouwd met het blauwe gesteente uit de omgeving. Tenslotte iets wat u niet mag missen, namelijk Maredret. Een dorpje op een steenworp afstand van Maredsous, met de abdij die al even opmerkelijk is als de straatjes.

 

 

Sosoye, parel aan de Molignée

Dit charmante dorp, gelegen tussen Falaën en Maredsous, is een uit lokaal gesteente opgetrokken dorp, typisch voor de Condroz. Het ligt in de groene heuvels van de door de kronkelende Molignée omgeven vallei. Langs de hoofdstraat vindt u de Geboortekerk, de boerderijen en verschillende herbergen die getuigen van het verleden van dit gehucht. Het dorp is echt een kijkje waard. De kronkelende weg die er doorheen loopt is perfect afgestemd op fietsers en wandelaars. U moet echt ook even stoppen bij de brouwerij Baudart voor een pint.

 

Maredsous, een in een groene omgeving gelegen abdij die nog in gebruik is

In de Abdij van Maredsous, plek voor ontspanning en spiritualiteit, wordt u traditiegetrouw door benedictijner monniken ontvangen in een bijzondere natuurlijke omgeving.
Als erfgenamen van een eeuwenoude traditie heten de monniken van de Abdij van Maredsous u welkom in het Ontvangstcentrum Saint-Joseph, met een cafetaria, een boekhandel, een souvenirwinkel en een speeltuin, waar het hele gezin zich uitstekend zal vermaken en kan genieten van de gastronomische producten van de Abdij: de bieren en kazen van Maredsous.
Na een rondleiding door de Abdij van Maredsous of een natuurwandeling door de vallei van de Molignée kunt u tevens ideaal genieten van al die plekken waar u monniken tegenkomt of hun levenswijze leert kennen tussen historisch, modern en spiritueel erfgoed. (Tekst: Abdij van Maredsous)

 

Maredret, bloeiend kunstenaarsdorp met zijn prachtige abdij

Kom en (her)ontdek een authentiek dorpje, waarvan het merendeel van de huizen is gebouwd met gesteente uit de omgeving, dat decennia lang gewonnen werd in de plaatselijke steengroeven. Maredret is een juweeltje in de vallei van de Molignée, linker zijrivier van de Maas. Maredret, tevens bekend als ambachtsdorp, heeft een aantal kunstenaars samengebracht, waaronder pottenbakkers en keramisten, wier werk tentoongesteld wordt in het Maison de l'Artisanat. Tenslotte is een bezoek aan de abdij van Maredret zeer de moeite waard.

© maredret.be

 

© maredret.be

 

Falaën, de kasteelhoeve en de ruïnes van Montaigle

Welkom in Falaën, één van de "Mooiste dorpen van Wallonië". Zeker, u bevindt zich in een dorp in de Condroz, gelegen op de helling van een kleine vallei en met die kenmerkende, zeer indrukwekkende torens van de kasteelhoeve en van de kerk. De zeer kalksteenrijke omgeving heeft de voornamelijk uit de 19e eeuw stammende hoge gebouwen voortgebracht. De gunstige ligging maakte ook de aanleg van de door bijgebouwen omsloten binnenplaatsen mogelijk.

 

Geniet ervan

Gerin - Maredsous

Huur Gîte in Maredsous

Maredsous

Vakantiehuis op Maredsous

vanaf €1290 / week

Denée

Grote verhuur cottage luxe op Maredsous

vanaf €2850 / week

Ermeton-sur-Biert

Vakantiehuis te huur op Ermeton-Sur-Biert Ardenne

vanaf €1860 €1674 / week