De vakantiedorpen

U droomt van een zorgeloze vakantie waarbij u met volle teugen geniet van uw gezin zonder die ellendige boodschappen of het dagelijkse huishouden, terwijl u zich volop sportief kunt uitleven of ontspannen zonder de hele dag voor de kinderen hoeven te zorgen (want ook voor hen staan er leuke activiteiten op het programma…) ? En waarbij ‘s avonds het hele gezin weer samen aan tafel zit rond een smakelijke maaltijd !

Hebt u al eens gedacht aan de formule van het vakantiedorp (of vakantiepark) waar alles omkaderd en georganiseerd wordt en alle kosten inbegrepen zijn ?

De hedendaagse « Vakantieclubs » zijn niet meer te vergelijken met het oorspronkelijke concept van de vakantiedorpen uit de jaren ’50, die na de oorlog werden opgezet door militanten van een sociaal toerisme dat voor iedereen toegankelijk zou zijn. De huidige formules berusten op 5 elementen : een toeristische site, een animatieteam, sportactiviteiten, maaltijden in een restaurant en verblijf. De jongste jaren wordt veel aandacht besteed aan het aanbieden van comfort op maat van de klant, met een toenemende tendens naar upgrading.

Het product « Vakantiedorp » biedt nog een ietsje meer samenhorigheid, door de uitwisseling en de gedeelde ervaringen te benadrukken.

Vakantiedorpen bieden de luxe om uw vakantie in te vullen zoals u dat zelf wenst, ongeacht of het gaat om een vakantie met het gezin, een vakantie met zijn tweetjes of met een stel vrienden of vriendin. Vakantie met veel sport, sightseeing of eentje waar ontspanning en rust op het menu staan. Vakantiedorpen tref je aan in een grote verscheidenheid aan sites en de waaier aan aangeboden activiteiten loopt sterk uiteen, maar één ding hebben ze met elkaar gemeen : je wordt er uitgenodigd om op je eigen tempo samen te leven, zonder op elkaars lip te zitten.

Voor een verblijf op het land, aan zee of in de bergen zijn vakantiedorpen ideale formules, waarbij elkeen zelf kiest hoe de vakantie zal worden doorgebracht : in vol of half pension… Ze laten toe op elke leeftijd gebruik te maken van een pakket aangepaste sportbezigheden of culturele activiteiten, ingebed in de lokale omgeving.

Het basisprincipe is hetzelfde in alle vakantiedorpen : naast de volpensionformule die de mama’s ontlast van dagelijkse taken waardoor ook zij echt van hun vakantie kunnen genieten, zijn er teams met professionals in animatie aan het werk die heel wat leuks in petto hebben : bezoek aan de toeristische trekpleisters, alle mogelijke en denkbare sporten, trekkings en wandeltochten, artistieke activiteiten, optredens en avondjes voor jongeren en minder jongeren, danspartijen enz.

Sommige vakantiedorpen werken rond een bepaald thema (thalassotherapie, bridge, taalstages enz.).

Om al onze vakantiedorpen te consulteren, klik hier.