De Alpen, een multifunctionele bestemming

Zin om de pure en zuivere berglucht op te snuiven, zowel in de winter als in de zomer? Droom weg in het hartje van de hoogste en langste bergketen van Europa: de Alpen! Ontdek in elk seizoen het uitgestrekte en rijke natuurlijke erfgoed van de Alpen en breng ook zeker een bezoekje aan de grote skigebieden.

De Alpen strekken zich uit over een lengte van 1200 km. Van de vele bergtoppen zijn er maar liefst 82 toppen hoger dan 4000 m. Deze majestueuze en verbluffende bergtoppen, ook wel Koninginnen van de bergen genoemd, danken hun schoonheid deels aan de eeuwige sneeuw, die vooral in de winterperiode deze bergketen een verbazingwekkend uitzicht bezorgt. Daarnaast doet ook de Mont Blanc de bijnaam alle eer aan. Hier komen niet alleen alpinisten maar ook natuurliefhebbers aan hun trekken. Dankzij de prachtige natuur met enkele sublieme natuurparken, fantastische trajecten en magnifieke wandelpaden kunt u hier het hele jaar door wegdromen. De natuurparken van het Baugesmassief en het Chartreusegebergte en het nationale park van de Vanoise vormen een toevluchtsoord voor steenbokken, berggeiten en andere beschermde dieren, en weten ook vele bezoekers te bekoren. Aanschouw hoe het ijs in de zomer wegsmelt en ontdek de prachtige meren en de charmante bergriviertjes die het water naar de vlakte voeren. Die zijn van onschatbare waarde voor de mensen uit de regio.

Ontdek in de charmante dorpjes en gehuchten de plaatselijke gewoontes en maak kennis met de locale bevolking, zoals veehouders, schrijnwerkers of landbouwers die de korte, hellende percelen bewerken. Laat u bovendien, ondanks de imposante en verbazingwekkende omvang van de Alpen, verrassen door de plaatselijke intimiteit!

Ook voor sportief spektakel bent u in de Alpen op de juiste plaats. Denk maar aan de Trophée Andros in Val Thorens of de sledehondenwedstrijd la Grande Odyssée. Kom naar een van de vele grote skigebieden om u helemaal uit te leven in uw favoriete wintersport. Vergeet ook niet dat de Alpen, met de bekende wintersportgebieden Alpes d'Huez, Les 3 Vallées en Les Arcs, in Europa beschouwd worden als de ultieme place to be voor uw winteractiviteiten. In de Alpen vindt u in totaal meer dan 20 000 hectare aan skipisten. De Noord- en Zuidalpen alleen al nemen 90 % van het sneeuwgebied in Frankrijk voor hun rekening. Met deze uitgestrekte skigebieden en de imposante oppervlaktes die getuigen van een rijk natuurlijk en cultureel erfgoed slaat de verveling nooit toe in de Alpen ... Mis dus geen moment van dit avontuur en vergeet zeker niet uw ski’s, sneeuwschoenen, slee … of zelfs uw wandelschoenen mee te nemen!

Zegt het u wel iets om eens uw vakantie in deze prachtige streek door te brengen? Op vakantieweb.be bent u aan het juiste adres! U vindt er talloze gezellige verblijfsmogelijkheden. Zomer of winter, altijd kunt u terecht in een van de typische bergchalets of in een vakantiehuisje, appartement, studio, gîte of chambre d'hôtes. Daar kunt u op adem komen na een mooie lange wandeling, een namiddag aan het water of een lange dag skiën. Een verblijf in de Alpen staat garant voor natuur, sportief avontuur en de typische warme bergsfeer.