Terug

1 week zalig zen op Dubrovnik

Dubrovnik wordt met recht “De Parel van de Adriatische Zee” genoemd.

Dubrovnik © Pixabay Dubrovnik

De Kroatische stad betovert met een mix aan cultuur, natuur en voor het merendeel goedgezinde weergoden. Plan je een weekje vakantie in Dubrovnik? Zet deze activiteiten alvast op je reisagenda!

 

Eilandbezoek Lokrum

Op amper een kwartier varen van Dubrovnik meer je aan op Lokrum. Een klein eiland met grote verrassingen! Althans voor dierenvrienden die van rust houden, de belangrijkste inwoners van Lokrum zijn immers pauwen. Vlei je in Lokrum neer op één van de rotstranden en droom weg bij het zicht op azuurblauw water. Afkoelen? Neem een frisse duik in het water. Dit is genieten!


Meer info

Het eiland van Lokrum © Pixabay

 

Verdwaal in de stad

Dubrovnik wordt onderverdeeld in een oud en nieuw stadsgedeelte. Het oude is UNESCO Werelderfgoed en kent daarom een magische kracht op toeristen. Hier vul je gemakkelijk een dag met het aaneenrijgen van culturele hoogtepunten: kathedralen, torens, kerken, forten, … Absolute topper zijn de stadsmuren van Dubrovnik, dat volledig ommuurd is. Plan je om de gehele muur af te wandelen? Start dan zeker vroeg op de dag, zo ben je de massa wat voor. Must-do is zeker ook Stradun, de driehonderd meter lange hoofdstraat van Dubrovnik. Je vindt er gezellige terrasjes, waar het heerlijk proeven is van een verse visschotel.


Meer info

Oud stad van Dubrovnik © Pixabay

 

Bewonder Dubrovnik vanuit de hoogte

Vanop de berg Srdj krijg je een waanzinnig uitzicht over Dubrovnik en haar omgeving. Een kabeltram brengt je in vier minuten van beneden tot boven. Je kan de tocht ook met de auto doen, of zelfs te voet. De wandeltocht duurt ongeveer één uur en verwent op elke hoogte met een mooi prentje. De kabeltram naar Srdj is vooral een aanrader om te doen bij zonsondergang, zalig zen op vierhonderd meter hoogte.

Zicht op Dubrovnik vanaf de Srdj berg © wikimedia

 

Ontspan op Copacabana Beach

Dit is één van de populairste stranden van Dubrovnik en de perfecte spot voor een dagje handdoek liggen. Tip voor wie wat actie wil: huur een kajak en vaar de kustlijn af of ga snorkelen! ’s Avonds staat Copacabana Beach trouwens voor een heerlijk exotisch party sfeertje, noteer het alvast als je graag een avondje uit wil want dit is een absolute place-to-be.

Het strand in Dubrovnik © wikimedia

Geniet ervan

Dubrovnik

Lucija

vanaf €6739 / week

Dubrovnik

Franica

vanaf €4205 / week

Dubrovnik

Villa Dubrovnik Fairytale

vanaf €3285 / week

Dubrovnik

Apartment Vivaldi Deluxe

vanaf €1234 €1111 / week

Dubrovnik/Orašac

Villa Nika

vanaf €3651 / week