10 goedkope bestemmingen voor je volgende vakantie

Apolline Garente,
02-09-2021
Reizen heeft een prijskaartje. Hieronder vind je 10 goedkope, maar prachtige landen waar je op ontdekking kan gaan! Je moet enkel je ticket nog kopen!

1. Hongarije

Hongarije is ongetwijfeld een van de goedkoopste landen van Europa, perfect voor een low budget vakantie. De hoofdstad Boedapest verwelkomt je maar al te graag in de typische cafés en prachtige monumenten. Je kan tijd spenderen in de thermen in de stad en heerlijke Hongaarse gebakjes proeven. Buiten de hoofdstad kan je baden in het Balatonmeer, genieten in de wilde natuur van het nationaal park Hortobágy, lokale wijn proeven in de regio Tokaj of de culturele stad Pécs ontdekken. 

2. Servië

Nog in Europa biedt Servië prachtige berglandschappen en orthodoxe kloosters overal in het land. De hoofdstad Belgrado is een must see tijdens je bezoek. Bewonder er de kathedraal van de Heilige Sava, het fort van Belgrado en de mooie architectuur van de Servische gebouwen en laat je gaan tijdens de feestelijke avonden! Vergeet zeker niet een wandeling te maken aan de oever van de Donau, ga wandelen in het nationaal park Fruska Gora en ontspan in een van de vele thermen in het land. 

3. Griekenland

Keuze te over voor je reis naar Griekenland. Er zijn zo veel culturele plekken te bezoeken waardoor het moeilijk kiezen is. Je hebt er natuurlijk de hoofdstad Athene, de havenstad Héraklion, de zeer mooi cultuurstad Thessaloniki, maar ook heel wat mooie Griekse eilanden. De Peloponnesos bruist van de archeologische sites. Ook de natuur is er prachtig, de Meteoren zijn een absolute must see, net als de Vikoskloof. 

4. India

India is een van de grootste landen ter wereld en ook een land waar je kan reizen zonder veel kosten te maken. Reserveer tijdens je reis wat tijd om een van de 7 wereldwonderen, de Taj Mahal in Agra, te bezoeken. Laat je verleiden door de stad Jaipur, de hoofdstad van Rajasthan, de gouden tempel in Armistar, het nationaal park Jim Corbett, Ladakh, de Tharwoestijn, de natuurreservaten van Madhva Pradesh, New Delhi en nog zoveel meer…

5. Cambodja

Het in Azië gelegen Cambodja is een van de goedkoopste landen, waar je voor weinig geld een verblijf kan regelen. De toeristische trekpleister in Cambodja zijn de tempels van Angkor, een indrukwekkende site, vooral bij zonsopgang. De luxueuze gebouwen van Phnom Penh zijn ook een reis waard, net als het Tonlé Sapmeer en de nabijgelegen dorpen, de stad Battambang en zijn opvallende architectuur en het nationaal park Virachey met zijn natuurlijke rijkdommen. 

6. Vietnam

Vietnam wordt steeds populairder bij toeristen en is een fantastisch land om te ontdekken tegen een betaalbare prijs. Start je reis in de Vietnamese hoofdstad Hanoi met zijn historisch centrum en monumenten zoals het mausoleum vna Ho Chi Minh. Ook de steden Hoi An, Hué en Ho Chi Minh zjin een bezoek waard. Ga daarna op uitstap naar het natuurpark Dong Vang, de typische groene valleien van Vietnam of het nationaal park Phong Nha Ke Bang. Reis langs de Ha Long Bay en geniet van de zonsopgang of -ondergang op Vietnamese wateren. 

7. Sri Lanka

Het eiland Sri Lanka, onderaan India, is een must! De savanne van Sri Lanka in het nationaal park Uda Walawe, waar je de lokale fauna kan bewonderen, mag je zeker niet missen. De tuinen van Sigiriya en de indrukwekkende leeuwenrots zijn iconische beelden van Sri Lanka. De culturele sites Anuradhapura, Polonnuruwa en Dambulla en de hoofdstad Colombo. Om af te sluiten bestudeer je vissers op steigerhout in Weligama, een typisch uitzicht in de regio, en de theeplantages in de bergen van het land.

8. Azerbeidzjan

Op de grens tussen Europa en Azië ligt Azerbeidzjan, dat meer aandacht van toeristen verdient. De hoofdstad Bakou heeft een prachtige architectuur, wat je zeker zal vaststellen wanneer je de Heydarmoskee bewondert. In de bergen klim je naar de stad Shaki en het palei van Khan, omgeven door groene landschappen. Voor wandelingen in alle rust trek je naar de Kaukasus, waar je kan genieten van een schitterende natuur!

9. Argentinië

In Zuid-Amerika biedt Argentinië een mix aan landschappen en klimaten: je gaat er van verdorde valleien naar besneeuwde gletsjers. Die variatie maakt het land zo mooi. Er zijn heel wat natuurlijke sites om te verkenne, zoals : de Quebrada de Humahuaca berg, de regenboogrotsen, het dorp El Chalten en een wandeling over de Fitz Roy berg, de gletsjer Perito Moreno, de Iguazúwatervallen, de regio rond de stad Salta… En natuurlijk is ook de hoofdstad Buenos Aires een bezoek waard! 

10. Bolivia

Zoveel diversiteit, Bolivia zal je verleiden met culturele en natuurlijke rijkdommen. De reis begint in La Paz, de hoofdstad van het land, en gaat naar het onmisbare Titicaca meer. Maak lange wandelingen in de Cordillera Real, in het nationaal park Sajami of ga op ontdekking in de zoutwoestijn Salar de Uyuni. Beëindig je reis met de steden Potosi en Sucre die een boeiende geschiedenis te vertellen hebben.