10 must sees in Nice

Gelegen tussen zee en bergen, badend onder de zon, is Nice een stad vol troeven.

Vacancesweb.be

Naast de charme van de typische architectuur, het strand en het bergachtig landschap die de stad omringd, heeft Nice ook verschillende culturele troeven.

Oud Nice

Een must do! Dit is waarschijnlijk de eerste plek die je zal bezoeken. Het oude Nice is een stad vol geschiedenis, met nauwe, schaduwrijke straatjes, kleurrijke gevels, trappen vol bloemen en ontelbaar veel pittoreske pleinen. Een wandeling met gids is een must om alles te begrijpen.

Vacancesweb.be

Promenade des Anglais

Een cliché, zeker, maar wat voor een! De Promenade des Anglais is wereldwijd bekend. Vroeger kwamen hier heel veel Engelsen de winter doorbrengen (vandaar ook de naam). De Promenade des Anglais is 7 kilometer lang en verbindt op elegante wijze de palmbomen en de meest luxueuze gevels.

Vacancesweb.be

Colline du château

Dit park dat boven de stad uittorent heeft zijn naam te danken aan een militair fort dat hier gebouwd was. Je vindt er verschillende punten die een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving, zoals de Engelenbaai, bieden.

Vacancesweb.be

Promenade du littoral

Dit pad is vrij onbekend, maar zeker de moeite waard! Het pad verbindt Villefranche-sur-Mer met Nice en loopt voornamelijk langs de zee. Een ontspannende wandeling.

Vacancesweb.be

Musea

Nice wordt vooral bezocht om de stranden en het klimaat, maar ook de musea mogen niet vergeten worden! De kuststad kent een druk cultureel leven met verschillende musea: museum der schone kunsten Jules Chéret, Aziatische kunst, moderne en hedendaagse kunst, het Palais Lascaris, het Palais Massena, het Museum Henri Matisse, het Musée national Marc Chagall, het Musée archéologique de Cimiez en nog veel meer…

Vacancesweb.be

Strand, watersport

Je zou het misschien niet verwachten, maar Nice is eigenlijk niet de beste stad om de hele dag te zonnebaden op het strand. Het strand is namelijk erg oncomfortabel door de stenen. Voor watersport, van tubing tot parasailing, daarentegen ben je wel op de juiste plaats!

Vacancesweb.be

Parc Phoenix

Het Parc Phoenix of het “parc floral de Nice” is een dierentuin van 7 hectare in het hartje van de stad. Je vindt er ongeveer 2.500 soorten planten en 2.000 dieren. Opvallend is de serre: door het tropische klimaat dat er gecreëerd wordt kunnen er tropische planten gekweekt worden, vergezeld van exotische vogels.

Vacancesweb.be

Culinaire specialiteiten

De culinaire specialiteiten van Nice zijn vaak op basis van kikkererwten. Denk maar aan socca, farcis niçois, panisse, pissaladière en natuurlijk de beroemde salade niçoise! Vergeet ook zeker niet een ijsje te proeven in het oude Nice!

Vacancesweb.be

Arena’s van Cimiez

In dit Romeinse amfitheater werden vroeger spelen georganiseerd om het volk te vermaken. Het is zeker niet het grootste Romeinse amfitheater, maar er konden toch 5.000 toeschouwers plaatsnemen! Een bezoekje waard.

Vacancesweb.be

Mont Boron/Fort van Mont Alban

Het typisch mediterrane bos biedt talrijke wandelingen en prachtige vergezichten op de stad. Aan de top vind je het fort van Mon Alban dat in het midden van de 16de eeuw gebouwd werd.

Vacancesweb.be

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆