10x tips voor een kidsproof citytrip naar Londen

Een favoriete herfst/winter bestemming voor een citytrip is Londen. De Britse hoofdstad heeft dan ook iets magisch tijdens de koude maanden met alle fonkelende lichtjes, kerstmarktjes en schaatsbanen.

Een stedentrip naar Londen is ook zeker een aanrader met kinderen erbij. Met de juiste activiteiten kan je als gezin de stad ontdekken en veel plezier beleven. Vakantieweb geeft je enkele tips rond de beste attracties, musea en parken voor een citytrip naar Londen met kinderen.

 

Fonkelende kerstverlichting in Londen

Van Oxford Street naar Carnaby Street tot in Covent Garden, wandel langs de fonkelende lichtjes in Londen tijdens de wintermaanden, en vergeet niet een paar tussenstops te maken om kerstgeschenkjes te kopen.

 

Sea Life London Aquarium

In het Sea Life London Aquarium zijn vind je maar liefst 500 soorten zeedieren, van schattige zeepaardjes en enorme waterschildpadden tot machtige haaien!

 

Buckingham Palace

De wachtwissel van Buckingham Palace zal ongetwijfeld veel indruk maken op de kleinsten. Deze ‘Change of the Guards’ ceremonie duurt ongeveer 45 minuten, en is gratis te bewonderen aan de voorkant van Buckingham Palace.

 

Kerstmarkten in Londen

Op verschillende locaties als Hyde Park's Winter Wonderland, Winterville en Southbank Centre Winter Festival vind je in Londen gezellige kerstmarktjes en schaatsbanen. Hier vind je ongetwijfeld leuke kerstgeschenkjes en kan je je kinderen op een lekkernij trakteren.

 

London Eye

De London Eye is het hoogste rad van Europa. In een halfuurtje draai je rond en kan je tot 40 kilometer ver kijken over de stad.

 

Hop on Hop off

De Hop on Hop off bus is de ideale manier om de stad te verkennen. Je bespaart de (kinder)benen heel wat kilometers en je krijgt toch een goede indruk van alle hoogtepunten van Londen. Met de Hop on Hop off boot kan je ook over de Thames varen, ook leuk met kinderen.

 

London Zoo

London Zoo is met haar prachtige monumentale gebouwen één van de mooiste dierentuinen ter wereld. Deze dierentuin bevindt zich in het noorden van Regent’s Park en is een oase van rust in het drukke Londen.

 

Diana Memorial Playground

Vlak naast Kensington Palace, de voormalige woonplaats van Lady Di, vind je de Diana Memorial Playground, een grote speeltuin voor kinderen tot twaalf jaar. Spelen maar!

 

Hamleys Toy Shop

Deze gigantisch grote speelgoedwinkel bestaat al sinds 1760 en een van de bekendste speelgoedwinkels ter wereld. Zowel kinderen als volwassenen kijken hier hun ogen uit met al dat bijzondere speelgoed!

 

Museum of London Docklands

In dit museum ontdek je niet enkel de geschiedenis van de Londense haven en dokwerkers, maar vind je ook een grote speelruimte voor kinderen onder 12 jaar.

OOK INTERESSANT VOOR JOU