Terug

15 heerlijke gezinswandelingen in Wallonië

Wallonië is een prachtige regio vol natuurparels en andere schatten. Ontdek ze een na een dankzij een nieuwe gids uitgegeven door Wallonië België Toerisme. Benieuwd naar 15 van de mooiste gezinswandelingen?

Bomal sur Ourthe © WBT-J.P. Remy Bomal sur Ourthe

Wie Wallonië zegt, denkt folklore, een industrierijke geschiedenis en lekker eten. Maar ook wandelen: het aanbod is wat dat betreft immense groot en gevarieerd. De publicatie van een geactualiseerde gids met de mooiste wandelingen in Wallonië wasvanzelfsprekend essentieel. Geen verrassing dus dat Wallonie Belgique Tourisme, dat de rijkdom van Wallonië onder de aandacht moet brengen, zojuist een stevig geïllustreerde brochure heeft uitgebracht. Daarin staan de 15 mooiste gezinswandelingen.

Download de gids

 

Voor jong en oud

De wandelroutes zijn bijzonder aangenaam, zowel voor kinderen als voor volwassenen, en er valt voor iedereen wel wat te ontdekken. Plezier, educatie en frisse lucht... Alles in één !
Alle vijf de Waalse provincies komen aan bod in deze gids, van L'Ecluse in Waals-Brabant tot Charleroi en de routes via Sedoz, het Croix-Rouge en Luik. Bij elke wandeling hoort een inleiding, een kaart met de bewegwijzerde route en bijkomende informatie en weetjes.
De gids is verkrijgbaar bij de Waalse bureaus voor toerisme en je kan hem ook simpelweg downloaden via deze link. Je kan hem dan tijdens de tocht raadplegen op je smartphone. Veel wandelplezier!

© WBT- J.L. Flemal

 

 

Download de gids