Terug

2020: De cijfers van het vervloekte jaar die alle geruchten verpulveren!

Hebben de Belgen, die vooral kort bij huis op vakantie gegaan zijn afgelopen zomer, echt het toerisme in België gered? Wat zeggen de cijfers over 2020?

De gezondheidscrisis woog zwaar op de sector van de toeristische overnachtingen. Van januari tot november 2020 is het aantal overnachtingen in hotels, vakantiehuizen en campings met 50,29% gedaald in vergelijking met dezelfde periode in 2019, volgens schattingen gebaseerd op cijfers van Eurostat door de economist Eric Dor, directeur economische studies aan de IESEG School of Management.

 Meer gedetailleerd hadden hotels te kampen gehad met een daling van 60,88% van het aantal overnachtingen, vakantiehuizen 43,25% en de campings 24,15%. Het aantal overnachtingen door toeristen die gedomicilieerd zijn in België daalde met 33,47%, terwijl de overnachtingen door buitenlandse toeristen terugvielen met 67,3%.

Belgen zijn gek op kamperen!

Toeristen uit België lijken de voorkeur te hebben gegeven aan campings, aangezien het aantal door Belgen geboekte overnachtingen in vergelijking met het voorgaande jaar met 20,01% is gestegen.