Terug

2021, een jubeljaar in Santiago de Compostela

De stad Santiago de Compostela viert een jubeljaar in elk jaar dat 25 juli, de feestdag van de Heilige Sint-Jacob de Meerdere, valt op een zondag. Dat zal het geval zijn in 2021!

Het jubeljaar start met de opening van de Heilige Poort in de namiddag van 31 december van het voorgaande jaar. Als symbool voor de moeilijkheid van de pelgrimsweg klopt de aartsbisschop van Sint-Jacob drie maal met een zilveren hamer op de muur die de toegang afsluit. De poort zal vervolgens open blijven gedurende de volgende 12 maanden, en zo de doorgang vormen voor de pelgrims naar de tempel..

Trouwens, het hele jaar door kunnen pelgrims een ‘volle aflaat’ met vergeving van hun zonden bekomen. Daartoe dienen ze een reeks voorschriften te volgen, zoals het bezoek aan de kathedraal, gebeden, biechten en de communie ontvangen..

Vergeet niet dat richting Santiago de Compostela trekken ook een indringende menselijke ervaring is. Langs je weg zal je kennis maken met een hele reeks andere pelgrims, uit alle hoeken van de wereld. Waar je ook langskomt, je zal je thuis voelen, want de plaatselijke bevolking langs de route zal je steeds hartelijk verwelkomen.

"