Terug

3 bezienswaardigheden die je nog snel moet bezoeken voor ze verdwenen zijn!

Dat de aarde opwarmt is al lang geen geheim meer, maar dat is niet de enige reden dat er bezienswaardigheden verdwijnen.

© Flickr - Creative Commons

Voor sommige wereldbekende attracties en bezienswaardigheden is haast geboden als je ze nog wil gaan bekijken. Ze verdwijnen immers. Wij geven jullie alvast 3 bezienswaardigheden mee waar je nu naartoe moet. Voor je het weet ben je te laat!

 

De Dode Zee

Wil je van de weldaden van de Dode Zee genieten? Wees er dan snel bij, want ze krimpt! In de laatste 40 jaar is er al heel wat water verdwenen en is ze maar liefst 25 meter gezonken. Experts geven aan dat de zee binnen 50 jaar weleens helemaal kan verdwenen zijn.

De Dode Zee

 

Venetië

Wie kent de stad van de liefde niet. Misschien is niet iedereen er even gek op, maar wist je dat het klimaat er ook voor de nodige problemen zorgt? Door de veelvuldig voorkomende regenval treden er steeds meer overstromingen op, wat er voor zorgt dat de bekende kanalen buiten hun oevers treden. De gevolgen voor het toerisme? Binnen afzienbare tijd zou het wel eens gedaan kunnen zijn met het bootje varen over de kanalen. Waar moeten verliefde zielen dan naartoe?

Venetië

 

Antartica

Ok, het zal nog wel even duren, maar volgens de NASA dreigt Antartica alvast op termijn te verdwijnen. De opwarming van de aarde doet het ijs genadeloos wegsmelten. Er zijn al heel wat preventieve maatregelen genomen, maar veel zoden brengt dat tot op heden niet aan de dijk. Dat de wereld er tussen 200 en 500 jaar van nu heel anders gaat uitzien en dat van Antartica geen sprake meer lijkt te zijn, is meer en meer waarschijnlijk.

Antartica

Geniet ervan

Desenzano Del Garda

16 PARADISE LAKE VIEW WITH 5 SWIMMING POOL

vanaf €875 / week

Sirmione

07- Fiore del Garda

vanaf €441 / week