3 bijzondere kerstmarkten in Duitsland (Deel 1)

Je hebt waarschijnlijk een perfect beeld in je hoofd van hoe een kerstmarkt eruit ziet?

Weet dat het echter ook anders kan. Duitsland telt heel wat bijzondere kerstmarkten op locaties die je bezwaarlijk traditioneel of klassiek kunt noemen. Wij zetten er hier alvast drie op een rijtje. Meer dan het ontdekken waard deze winter!

Meer info

 

In de burcht van Cochem

Een kerstmarkt in een eeuwenoude burcht? Geen enkel probleem in Cochem. Op 15 en 16 december wordt de poort opengegooid en kan je hier tussen 13u en 18u een bijzondere kerstmarkt meepikken. Verwacht je aan historische geklede acteurs en dieren. Je waant je in een levende kerststal. Het kerstverhaal wordt hier voor je ogen gespeeld en voor je het weet zit je helemaal in het verhaal. Een schouwspel dat zowel jong als oud zal weten te bekoren, zelfs als je het Duits niet machtig bent. Uiteraard kan je ook terecht in enkele leuk versierde kerststalletjes en een aantal leuke spulletjes op de kop tikken.

© Tourist-Information Ferienland Cochem

 

In de wijnkelders van Traben-Trarbach

Een ondergrondse kerstmarkt, het is eens wat anders. In het hartje van de Moezel vind je deze wijnkelders. Heel wat lokale handelaars presenteren hier in de ondergrondse gewelven van deze wijnkelder, een waaier aan producten. Ook heel wat wijnhandelaars tekenen present en laten je kennismaken met de overheerlijke wijnen uit de streek. Misschien niet onmiddellijk iets wat je van een kerstmarkt zou verwachten, maar dat maakt de pret er niet minder leuk op. Van 23 november tot en met 1 januari kan je hier terecht van 14u tot 21u. Ga zeker eens van de wijnen en de bijzondere sfeer proeven.

Mosel Wein Nachts - Markt Keller Bogner © Baumann Fotografie Jan Gerrit Baumann

 

Midden in het woud

Noteer in je agenda: Velener Waldweihnachts en de data 23, 24 en 25 november. Je beleeft dan misschien wel de mooiste kerstmarkt van het land, midden in een sfeervol woud in Velen. De familie Krumme organiseert hier al sinds 1999 een fenomenale kerstmarkt waar je heel wat kwalitatieve (kerst)producten vindt in een idyllische setting. De tenten zorgen voor een bijzondere sfeer, de glühwein is uitstekend en een nostalgisch treintje zal de kinderharten sneller doen slaan. Dompel je onder in sfeer en bezoek deze meermaals bekroonde kerstmarkt, je zal het je niet beklagen.

© Velener Waldweihnachtsmarkt

Geniet ervan

Dorum

Deichpassage (DOM101)

vanaf €326 €281 / week

Plau am See

Katarina

vanaf €472 €412 / week

"