Terug

3 domeinen in Waals-Brabant die je zullen verleiden

Als je droomt van kastelen en grote domeinen, weet dan dat je eigenlijk niet ver van onze hoofdstad hoeft weg te gaan om te vinden wat je zoekt.

© FTBW

 

Provinciaal Domein van het Bois des Rêves

Laten we beginnen met het Provinciaal Domein van het Bois des Rêves, een naam die perfect past bij deze haven van rust van ongeveer 67 ha groot. Of je nu op zoek bent naar sportieve activiteiten of ontspanning, alles is mogelijk!

 

Het Kasteel van Hélécine

Het Kasteel van Hélécine bestaat uit een indrukwekkend bouwwerk uit de 18de eeuw dat domineert over een park van 28 ha waar je perfect kan wandelen. Ik beloof je, de wandeling is de moeite waard, ook met je gezin, want je vindt er een ijskelder uit de 19de eeuw, een educatieve plas en niet minder dan 3 visvijvers! In de winter is een overdekte speeltuin beschikbaar.

Kasteel van Hélécine © FTPBW

 

Gewestelijk Domein Solvay

Nu we het hebben over monumentale kastelen omgeven door oneindige tuinen, mogen we het Gewestelijk Domein Solvay niet vergeten. 227 hectare strekt zich voor je uit. Een uitzonderlijk, zacht golvend park, waar het fijn wandelen is. Je zal snel begrijpen waarom het park “Parc aux 1000 rhododendrons” gedoopt werd. Liefhebbers van architectuur zullen gecharmeerd zijn door de Pompe Horta, een bekend kunstwerk van de gelijknamige architect.

Gewestelijk Domein Solvay © FTBW

 

Gewestelijk Domein Solvay © FTPBW