Terug

3 goede redenen om Lille deze zomer te bezoeken

© Vincent Lecigne

 

Omdat Lille van Belgen houdt

Maar ja, maak er gebruik van. Lille organiseert van 17 tot 21 juli een Belgische week en biedt de beste welkomst- en shoppingtips aan alle Belgen die hun identiteitskaart op de betreffende plaatsen tonen. Onder andere gratis activiteiten om de stad te ontdekken, zoals een ontdekkingstocht door Lille in een 2CV. Leuk, hè?

© Hello Lille

 

Voor zijn cultureel aanbod

En meer bepaald de tentoonstelling 'Colors, etc...' die het nieuwe en gedurfde kleurgebruik belicht. Tot 14 november in Tripostal, georganiseerd door Lille3000 in samenwerking met het Gents Design Museum. Mis het Street Art het Lille parcours niet dat nu wordt vermeld in een gloednieuwe gids die deze vele stedelijke scenografieën belicht. Tot slot zal het culturele jaar rijk zijn: de tentoonstelling Paul Klee in het LaM, de Experience Goya in het Palais des Beaux-Arts in Lille en de 20e verjaardag van het Musée La Piscine in Roubaix. 

© Maxime Dufour

 

Voor zijn goede gastronomische adressen

6 sterrenrestaurants, beroemde en erkende chef-koks, jonge talenten, buitengewone patissiers en een unieke manier om culturen te mengen in een stedelijke en vriendelijke sfeer. Maar ook streetfood: de plaatselijke keuken, bereid voor je ogen. Ga zeker naar de food court Grand-Scène voor de eerste proeverijen.Meer weten

© Marine Brusson