Terug

3 keer hiken bij de buren!

Hou je wel van een stevige trektocht door de bossen of bergen?

Hiking © Pexel Hiking

Je bent niet alleen! Het fijne is, iedereen kan het en je hebt vaak niet meer nodig dan een beperkte uitrusting en stevige stapschoenen. Om van de natuur te genieten moet je ook niet de hele aardbol afreizen, maar het kan perfect in de buurlanden. Wij selecteerden alvast 3 fijne locaties voor een ontspannen tripje, waar zowel de geoefende, als beginnende hikers aan hun trekken komen. 

 

Normandië - Frankrijk - GR21

Kan je wel een fijne bries en opkikkerende zeelucht gebruiken, dan is deze wandeling op jouw maat geschreven. Het totale traject bedraagt 187, 5 kilometer, maar je kan er natuurlijk een stukje uitpikken. Het pad brengt je over de krijtrotsen van Normandië van Dieppe naar Le Havre. Omringd door de rotsen, kliffen en groene weides geniet je optimaal van de natuurpracht. Je doet ook verschillende badplaatsen aan, dus een duikje in de zee is zeker mogelijk. Verfrissend! Een pad voor levensgenieters en mensen die genieten van de zee. 

Normandië © snp.nl

 

Duitsland - Het Zwarte Woud

Duitsland telt heel veel gebieden waar het heerlijk hiken is, maar het Zwarte Woud steekt er wat ons betreft bovenuit. Uitgestrekte bossen, rotsen, bergen, kloven en watervallen vormen de basis. Pittoreske boerendorpjes, maar net zo goed luxueuze kuuroorden maken het helemaal af. Voor ieder wat wils dus. Dit middelgebergte is een waar paradijs voor de wandelaar en er zijn heel wat bewegwijzerde en gedocumenteerde paden. De hoogste kammen bieden trouwens een schitterend uitzicht op de Alpen. De mooiste wandeling? Doe ons de wandeling over de Schluchtensteig maar.

 

Het Zwarte Woud © snp.nl

 

Trekvogelpad - Nederland - LAW-2

Nederland mag dan zo vlak zijn als een biljartlaken, je kan er uitstekend wandelen. Dit pad – 380 km in totaal – brengt je van Bergen, over Enschede en Amsterdam, naar Ede. Je doorkruist de duinen en polders van Noord-Holland, maar ook loofbossen liggen op je pad. Drassige weilanden, maar liefst 6 vogelgebieden en heel wat ingeslapen dorpjes zullen je verrassen op je tocht. Maar ook de steden hoef je helemaal niet links te laten liggen. Je steekt Nederland dwars door en ziet dan ook de variatie. De uitdaging is natuurlijk om dit traject in één keer af te leggen. De ideale periode? De lente, dan zijn de vogels op hun best!

Trekvogeltpad © Wandelnet.nl

Geniet ervan

Wolfach

Leubach

vanaf €1175 €1007 / week