3 plekken in Brussel waar je deze winter kan schaatsen

Schaatsen is een klassieker tijdens de winter. Sommige kerstmarkten hebben een schaatsbaan, maar ook buiten de eindejaarsperiode zijn er mogelijkheden genoeg, zoals de schaatsbaan Poseidon (Dapperenlaan 4, Sint-Lambrechts-Woluwe), die van 21 september tot 20 april 7 dagen per week geopend is.

Een activiteit die perfect is om met de familie te doen en die geen stukken van mensen kost: de toegangsprijs inclusief huur van een paar schaatsen bedraagt slechts € 8 voor kinderen jongeren dan 13 jaar (en € 9 vanaf 13 jaar). Je kan er zo lang blijven als je wil!

Liever een wat meer feestelijke omgeving? Ga dan tussen 29 november en 5 januari naar de kerstmarkt van Brussel. In het hart van de stad bieden honderden chalets eetgelegenheden en ideeën voor cadeaus. Denk daarbij maar aan lekkere cuberdons en lokale bieren. De schaatsbaan van de kerstmarkt staat op het Brouckèreplein en kost € 5 voor kinderen en € 9 voor volwassenen.

Andere plek, ander decor: de schaatsbaan van het winkelcentrum Docks Bruxsel langs het kanaal (Lambermontlaan 1, Schaarbeek). Tot 11 januari kan je daar terecht. De schaatsbaan is overdekt om zo energie te besparen en er een ecoverantwoordelijke schaatsbaan van te maken. Dat ligt volledig in lijn met het imago van het winkelcentrum dat voor 35% voorzien wordt van energie door zonnepanelen. 

OOK INTERESSANT VOOR JOU