3 redenen die ervoor moeten zorgen dat je Australië wilt bezoeken… nu!

François Piette,
02-09-2021
Australië werd onlangs geconfronteerd met een van de grootste rampen in zijn geschiedenis. Ongeveer 2% van het land is afgebrand... Maar laten we eerlijk zijn: de rest is intact. En nu is hét moment om deze bestemming te ondersteunen!

1. Stimulatie van het moreel en de economie…

4,5 miljard is het economische tekort van de toeristische sector. De regering heeft daarom besloten om toeristen gerust te stellen door middel van een grote mediacampagne. We volgen logischerwijs het voorbeeld. Laat ons de Australiërs een dubbele straf besparen!

2. Australië is een groot en mooi land…

Het cijfer is ijzingwekkend: 132.000 km². Dat is het gebied dat afbrandde. Meer dan de oppervlakte van Portugal en België samen! Maar het is ook maar 2% van de totale oppervlakte van het land…

Net zoals mensen die een bezoek aan Parijs niet laten schieten, omdat de Notre Dame is afgebrand, waarom zou iemand Australië negeren in de wetenschap dat de overgrote meerderheid van de meest bezochte steden niet door de branden zijn getroffen? Queensland, Tasmanië, de Nothern Territories en West-Australië: deze gebieden werden niet getroffen door de vlammen. En hoewel Sydney werd getroffen door de rook, heet de stad toeristen welkom.

3. Een warm onthaal

Australiërs zijn een gastvrij volk. Het is gemakkelijk voor te stellen dat toeristen die besloten hebben om hun vakantie in Australië niet op te geven, des te meer van harte welkom zijn!