Terug

3 tips in Umbrië, het groene hart van Italië

Ben je wel te vinden voor wat Italiaanse flair? Ben je wild van de natuur? Dan is Umbrië vast wat voor jou.

Umbrië © Steven dosRemedios Umbrië

Dit groene hart van Italië heeft je heel wat te bieden. Heuvels, uitgestrekte wijngaarden, klaterende riviertjes en vriendelijke mensen. Niet voor niets verliest iedereen hier zijn hart. Dwaal door de pittoreske dorpjes, nip van de geweldige wijn en geniet. Hipsters en meerwaardezoekers, iedereen komt in deze streek aan zijn trekken. Wij geven jullie alvast onze 3 must visits mee voor wie de eerste keer Umbrië verkent. Hier ontdek je nog het ongerepte Italië, geniet er ten volle van!

 

Spello

Dit middeleeuwse stadje is zeker een stop waard. Je gaat terug in de tijd, dwaalt door ruïnes, ontdekt smalle steegjes en ziet vaklieden winkeltjes uitbaten die bij ons al lang verdwenen zijn. De geuren van de Italiaanse keuken vullen je neus, terwijl de balkonnetjes uitpuilen van de kleurrijke bloemen. Nee, dit is geen film. Spello mag dan een stuk kleiner zijn dan het nabij gelegen Assissi, maar ook een stuk minder toeristisch. Moest het lukken, pik dan zeker het bloemenfestival Infiorate mee. Een echt spektakel!

Spello

 

Lago Trasimeno

Is het voor jou geen vakantie zonder water te hebben gezien, zak dan zeker eens af naar het Lago Trasimeno. Dit meer ligt vlak bij de grens met Toscane. Hier lokte Hannibal ooit de Romeinen in een hinderlaag, maar nu staat deze plek garant voor zorgeloos genieten. Hou je wel van een ontspannen vakantie aan het water, met lekker eten, kleine dorpjes en drie eilandjes? Waar wacht je op om ze te gaan ontdekken? Vergeet zeker ook niet even het dorpje San Feliciano aan te doen. Een foto met de beroemde kader is een must.

Lago Trasimeno © Roberto Taddeo

 

Orvieto

Een fan van schitterende vergezichten? Dan moet je in Orvieto zijn. Ontdek er de Duomo, maak een wandeling in de ondergrondse Dodenstad of beklim de Torro del Moro en maak fantastische foto’s van de omgeving. Vanaf deze toren schiet je volwaardige Instagramfoto’s! ’s Middags en/of ’s avonds rust je uit op een terrasje en geniet je van de lekkerste streekproducten. Truffels en de Orvieto Classico, de lokale witte wijn, zijn er maar twee voorbeelden van.

Orvieto © Daniel Enchev

Geniet ervan

Montesecco (Pergola)

Landhuis met zwembad en zeezicht Casa Brizzi

vanaf €900 €720 / week