Terug

3 uitstapjes met de kids!

Pexels.com Pexels.com

De vakantie is nu al een tijdje bezig, de eerste activiteiten zijn ondernomen en misschien beginnen de kids toch al eens te morren.

 

Gelukkig zijn er voldoende leuke uitstapjes in eigen land om ze langer dan 2 maanden bezig te houden. Wij selecteerden alvast bijzonder fijne uitstapjes op kindermaat, waar klein en groot van zullen smullen. Laat die vakantie gerust nog eeuwen verder duren!

 

C-Mine Expeditie - Genk

Deze boeiende tocht dompelt je onder in de verhalen van de mijn, België heeft immers een stevig verleden in de mijnbouw. Je daalt 6 meter onder de grond af en krijgt er heel wat verrassende installaties te zien.


Beelden, indrukken en uitleg, het is er allemaal. Produceer je eigen mijn-‘sound’, dwaal door het doolhof aan gangen en zoek je weg naar boven. Je kan trouwens de mijn ook virtueel bezoeken. Zet een helm op je hoofd en duik het verleden in! 

Het hoogtepunt? Letterlijk en figuurlijk het beklimmen van de 60 meter hoge schachtbok op het plein. Een schitterend uitzicht over Limburg is je deel. Met ‘Waar is Cyriel de krekel?’ is er voor de liefhebbers ook nog een familiespel aan gekoppeld.

C-Mine

 

Blotevoetenpad - Zutendaal

Het blotevoetenpad in Zutendaal (Lieteberg)l is gewoon een must deze zomer. Op je blote voeten dwaal je door de natuur en ervaar je samen met de kids een ongekend gevoel van vrijheid. Voor de (kleine) koters valt er alleszins heel wat te ontdekken.

Hout, stenen, snippers, leem, water en nog veel meer, wisselen elkaar af. Warm en koud, hard en zacht: al je zintuigen worden geprikkeld. De route is ongeveer 3 km lang, dus zowat voor iedereen haalbaar. Let wel: blote voeten is verplicht.

Waterpartijen, zandheuvels en steile hellingen zorgen ervoor dat je kinderen afgepeigerd mee huiswaarts keren. Een doolhof, hangbrug en uitkijktoren maken het geheel nog wat attractiever. 

Blotevoetenpad

 

Expo Dino World - Brussel

Welk kind heeft er nu geen interesse in dinosaurussen? Deze expo is terug deze zomer en maar liefst twee keer zo groot als de vorige editie in 2013. 

Je wordt 65 miljoen jaar terug in de tijd gekatapulteerd, naar een wereld waar de dinosaurussen het voor het zeggen hadden en van de mens nog geen sprake was. Wedden dat de kindermondjes zullen openvallen?

Afsluiten doe je met een foto van je kind(eren) bij een dino ei of in de mond van een dino. Een foto om te koesteren. 

Expo Dino World

Geniet ervan

Stavelot

vankantiehuis "Vieux Chêne"**** 26p well

vanaf €2100 €1890 / week

Waimes/Weismes

Vennhaus 33p gezellige vakantiehoeve 1872

vanaf €1350 / week