4 Belgische steden die je absoluut gezien moet hebben

Je hoeft heus geen honderden kilometers af te leggen om in een pittoresk stadje terecht te komen. België zit er namelijk vol van.

Vacancesweb.be

We gaan het hebben over 4 steden die je, hoewel we het maar zelden over ze hebben, zeker zullen verleiden. En neen, Antwerpen, Brugge, Brussel, Luik en Namen komen niet in dit lijstje voor.

Gent

Gent verdient het om (her)ontdekt te worden… en niet alleen omwille van het Lam Gods! De grachten, kastelen en andere religieuze gebouwen zijn opmerkelijk, net als de uitstekende gemoedelijke sfeer die er hangt.

Vacancesweb.be

Leuven

Leuven is een stad met een rijke geschiedenis, een fenomenale cultuur en een groot vermogen om te vieren! Het is een van de jongste en meest dynamische steden van België, vooral dankzij de universiteit.

Vacancesweb.be

Bergen

Bergen beschikt over een innemende charme en toch zit het er niet vol toeristen. Gekozen tot Culturele Hoofdstad van Europa in 2015, werden drie Bergense sites geclassificeerd als UNESCO Werelderfgoed.

Meer info

Vacancesweb.be

Doornik

Doornik is zowel een beetje Waals als Vlaams. Deze (voor alle duidelijkheid toch Waalse) stad heeft een uniek karakter: de Grote Markt, de Notre-Dame kathedraal en het 12de eeuwse Belfort zijn enkele van de belangrijkste troeven. Bovendien zijn er universiteiten, wat op bepaalde avonden feestgedruis betekent.

Meer info

Vacancesweb.be

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆