Terug

4 exclusieve panden in The Crown

The Crown is dé serie van het moment.

© Lancaster House Instagram

De serie over de politieke strubbelingen, intriges en evenementen die de heerschappij van koningin Elisabeth II en de tweede helft van de 20ste eeuw getekend hebben laat het debat oplaaien. Ben jij fan? Deze huizen zullen je ongetwijfeld bekend voorkomen…

 

Hylands House (Essex, Groot-Brittannië)

In het derde seizoen van de Britse successerie komt het Witte Huis verschillende keren voor, onder andere tijdens het bezoek van prinses Margaret en haar man aan president Wilson in de jaren zestig. Er kon natuurlijk niet gefilmd worden in het “echte” Witte Huis in Washington. Daarom werd er uitgeweken naar dubbelganger Hylands House in het graafschap Essex.

 

Somerley House (Hampshire, Groot-Brittannië)

Het vierde seizoen staat in het teken van Lady Diana en Prince Charles. Aan het begin van hun huwelijk, verhuisden ze naar kasteelhoeve Highgrove, waar Prince Charles vandaag nog steeds woont met zijn tweede vrouw. Alle scènes die zich in Highgrove afspelen, werden opgenomen in Somerley House in het graafschap Hampshire. Een geslaagde setting dankzij de erg groene omgeving!

 

 

Ardverikie House (Highlands, Schotland)

Voor alle seizoenen werd er heel wat gefilmd in Schotland. Koning Elizabeth II houdt van haar Balmoral pand, waar ze enkele weken per jaar doorbrengt met haar echtgenoot, personeel en bekende corgi’s. Om de bijzondere sfeer van het Schotse platteland weer te geven, werd Ardverikie House in de Highlands gebruikt. Het eigendom ligt niet ver van Inverness en heeft alle architecturale kenmerken om aan Balmoral te doen denken, zoals de torens en de lokale grijze steen!

 

En Buckingham Palace dan?

Zoals verwacht is het onmogelijk om telkens naar Buckingham Palace te gaan wanneer er een scène in het koninklijk paleis gefilmd moet worden. Het is ook onmogelijk om pand te vinden dat even groot en goed onderhouden is als het imposante Londense bouwwerk, zonder de stijl uit het oog te verliezen… De scènes waarin Buckingham Palace voorkomt werden opgenomen op verschillende plekken, zoals Lancaster House met zijn grote marmeren inkom, Wilton House in het graafschap Wiltshire, Old Royal Naval College en het landhuis Waddeston met de prachtige interieurdecoratie.

"