4 fenomenale wandelingen in Ierland

Kevin Stickens,
02-09-2021
Harde Brexit of niet, dat hangt nog aan een zijden draadje, maar vast staat dat je in Ierland geweldig kunt wandelen.
Vacancesweb.be

Prachtig groene weilanden en steile kliffen, zijn maar 2 zekerheden op je pad. Elke wandelaar haalt hier ongetwijfeld zijn of haar hartje op. Deze 4 fantastische wandelingen vormen alvast een voorsmaakje van veel meer wandelplezier.

Dingle Way – County Kerry

Ongetwijfeld één van de mooiste wandelingen in Ierland. Beginnen en eindigen doe je in Tralee, waarbij je onder meer Brandon Mountain en Clogherhead passeert. Verwacht je aan kliffen, verlaten stranden en het hoogste punt van de aangegeven wandelroutes in het land. Onderweg zijn er heel wat culturele trekpleisters. Beschouw het gerust als de bakermat van Ierland.

Vacancesweb.be

The Famine Walk – Connemara

Deze regio werd snoeihard getroffen door de hongersnood in 1840, waardoor het gebied verlaten achterbleef. Deze wandeling brengt je langs het enige fjord in Ierland en voert je over de ‘Famine Road’. Deze weg werd gebouwd in ruil voor soep, om toch maar te kunnen overleven. De bergen vormen een machtig zicht waar je sowieso stil van wordt, daar heb je het verschrikkelijke verhaal niet voor nodig. Eindigen doe je bij Gaynors, een pub waar je alle indrukken rustig kunt laten bezinken.

Vacancesweb.be

Grand Canal Way – Dublin

Het totale traject bedraagt zo’n 130 km van de kust in Dublin tot de River Shannon, dus je zult er waarschijnlijk maar een stukje van afleggen. Onderweg passeer je leuke dorpjes, prachtige kanalen en geniet je van de wilde natuur. Onderweg zijn er meer dan voldoende pubs om even op adem te komen en enkele prachtige B&B’s. Met het openbaar vervoer kun je grote stukken van de wandeling afleggen. Wie weet overbrug je zo de afstand toch nog?

Vacancesweb.be

Cliffs of Moher Coastal Walking Route

Deze kliffen zijn één van de meest indrukwekkende van Ierland. Het gaat hier trouwens om een onderdeel van een door UNESCO Global Geopark. Deze 18 km lange wandeling brengt je van Liscannor naar Doolin, terwijl je rakelings langs de kliffen laveert. Reken op 6 uur, waarin je je vergaapt aan de Atlantische Oceaan, Galway Bay en Aran Islands. Wees wel wat voorzichtig, want bij slecht weer zijn de paden best glibberig.

Vacancesweb.be