4 heerlijke kerstmarkten

Het is weer die tijd van het jaar!

Braadworsten, glühwein en heel veel sfeer aan de kraampjes. Kijk jij ook altijd zo uit naar een bezoekje aan de kerstmarkt? Wij geven je alvast 4 tips mee van leuke kerstmarkten in het buitenland.

 

Oude Stad - Straatsburg (Frankrijk)

Een klassieker deze kerstmarkt. In de kerstperiode wordt het oude stadsgedeelte ingenomen door de Marché de l’Enfant Jésus. De straten staan boordevol houten chalets en de lichtjes tieren er welig. Vin chaud en choucroute zijn nooit ver weg. Nu zijn er nog wel meer kerstmarktjes in Straatsburg dus verken deze prachtige stad en ontdek ze allemaal. In totaal vallen er meer dan 300 kraampjes te ontdekken.

Straatsburg

 

Kerstmarkt Valkenburg - Nederland

Net over de grens kan je in de ondergrondse kerstmarkt van Valkenburg terecht. Een écht begrip. Je vindt er eentje in de Fluweelgrot en de Gemeentegrot. Samen vormen ze de grootste overdekte kerstmarkt van Europa. Kerstbomen en lichtjes begeleiden je op je tocht onder de grond. Maar ook bovengronds valt er in Valkenburg heel wat te beleven. Pik zeker de kerstparade mee die door de stad trekt. Twee keer per week heb je de kans dit schouwspel mee te maken.

Valkenburg

 

Tivoli Gardens - Kopenhagen (Denemarken)

Het op één na oudste pretpark van Duitsland wordt in deze periode omgetoverd tot een waar paradijs voor wie gek is van kerstmarkten. Omringd door lichtjes en honderden kerstbomen schaats je over het bevroren meer. Vergeet zeker de gekruide glühwein en warme appelbolletjes niet te proeven. Maak een ritje in de arrenslee en maak kennis met de Julenisser, kabouters die de kerstman helpen.

Tivoli Gardens

 

Kerstmarkt Wenen - Oostenrijk

Het charmante Wenen is in de winter sowieso op zijn mooist. Je hebt er kerstmarkten bij het Rathaus en Schloss Schönbrunn. De eerste is alvast een echt begrip in Wenen. Je kan er meestal al van ‘s ochtends terecht, maar het spreekt voor zich dat er ‘s avonds meer gezelligheid heerst.

Wenen