4 leuke citytrips in Zuid-Frankrijk

Rédaction / Redactie,
02-09-2021
Zuid-Frankrijk heeft het. Dat magische gevoel van ontspanning, een relaxte sfeer én het mooie weer natuurlijk.
Vacancesweb.be

Wij geven je alvast 4 prachtige steden mee waar het nu al heerlijk vertoeven is. Het voorjaar in Zuid-Frankrijk is puur genieten, zonder de horde toeristen. Fantastisch, toch?

Toulouse

Zowel cultuur- als natuurliefhebbers komen in deze grote, maar toch wat onbeminde stad aan hun trekken. De roze stad dankt haar bijnaam aan de kleur van de gebouwen in het centrum en biedt voor ieder wat wils. Vertrekken doe je op La Place du Capitole om vervolgens heerlijk te verdwalen in de kleine straatjes van het centrum. Toulouse telt heel wat parken en ook fietsen langs het Canal du Midi is een aanrader. Een beetje moe van al dat trappen? Nestel je op een terras op la Daurade en geniet van een heerlijk wijntje. De Garonne stroomt op luttele meters voorbij.

Vacancesweb.be

Carcassonne

Waan je even terug in de middeleeuwen. Carcassonne is één van de best bewaarde nederzettingen uit deze tijd en straalt dan ook de nodige charme uit. Het is er heerlijk kuieren langs winkeltjes en door steegjes. Voer voor romantici. Wandel over de stadsmuren, bezoek het oude kasteel en mis zeker het Musée des Beaux-Arts niet. Net buiten de stad vind je het Lac de la Cavayère. Ga heerlijk relaxen op de kleine zandstrandjes, dip met je tenen in het water en geniet van de rust.

Vacancesweb.be

Castres

Fan van Venetië, dan zal Castres ongetwijfeld in de smaak vallen. Op een uurtje ben je wel rond, maar het plekje straalt charme uit en doet wat denken aan Venetië, zonder dat je onder de voet wordt gelopen door toeristen. Geniet van de romantische vibe en beschouw het gerust als een leuke tussenstop.

Vacancesweb.be

Marseille

Love it or hate it. Marseille trekt aan en stoot af, maar wij zijn alvast fan. De stad is echt de moeite, de zee is nooit veraf en met de veiligheid valt het echt wel mee. Bovendien leent de omgeving zich voor prachtige wandelingen, denk maar aan een meerdaagse wandeling in Les Calanques, een natuurpark ten zuiden van de stad. in het voorjaar is het hier nog vrij rustig en het weer zit al mee. De verbluffende natuur en rust blaast je ongetwijfeld van je sokken.

Vacancesweb.be