4 ontzettend spectaculaire treinreizen

Met de trein rijden is altijd een beetje reizen. Maar de ene route is natuurlijk al spectaculairder dan de andere. Wij gingen voor jullie op zoek naar de 4 spectaculairste treinroutes ter wereld. Ritjes waar de doorgewinterde pendelaar van gaat watertanden en het hart van elke reiziger sneller van gaat slaan. Kilometers spoor razen onder jou door, geniet ervan!

Vacancesweb.be

Flamsbama – Noorwegen

Hoewel dit ritje amper 40 minuten duurt krijg je een fenomenaal beeld van de Noorse natuurpracht. Je duikt met de trein van het bergstation Myrdal naar het veel lager gelegen Flam. Onderweg passeer je de langste en diepste fjorden van Europa, de Sognefjorden. Machtige watervallen en bergtoppen vergezellen je op je tripje en de trein stopt geregeld, zodat je dit perfect in je op kan nemen. De afdaling is zo steil dat de treinen van versterkte remmen zijn voorzien.

Vacancesweb.be

Bernina Express – Zwitserland

Deze route behoort tot het UNESCO werelderfgoed en dat is natuurlijk een stevige referentie. Je bevindt je hier op maar liefst 2.328 meter hoogte. De Alpen doorkruisen was nog nooit zo spectaculair. De treinroute verbindt Chur en Tirano. In de zomer heb je de kans om dit ritje in de openlucht mee te maken. Vast en zeker de moeite waard om op deze manier de toppen en ravijnen te bedwingen.

Vacancesweb.be

Kuranda Scenic Railway – Australië

Ok, je bent er even voor onderweg, maar deze treinreis is het meer dan waard. Het ritje duurt ongeveer een uur en vijfenveertig minuten en je doorkruist daarbij het regenwoud. Een bijzondere ervaring vol geuren en kleuren. Bergen, overweldigende natuur en watervallen, in deze treinreis zit het allemaal in. 15 tunnels en een viaduct met een fenomenaal zicht over Barron Falls maken het plaatje helemaal compleet.

Vacancesweb.be

The Death Railway – Thailand

Deze spoorweg verbindt Thailand en Myanmar. Gedurende de aanleg van deze spoorlijn stierven meer dan 90.000 arbeiders. Om even bij stil te staan dus als je over de sporen dendert. De natuur is fenomenaal, de kliffen enorm en de mensen ontzettend gastvrij. Geen angst, in principe houden de talrijke houten bruggen die je oversteekt het wel. Een bijzondere manier om heel wat kilometers te overbruggen.

Vacancesweb.be

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆