4 plaatsen aan de Franse Rivièra die de moeite waard zijn

Kevin Stickens,
02-09-2021
Vacancesweb.be

Nice en Monaco die ken je ongetwijfeld en waarschijnlijk heb je al wel meer prachtige plekjes aan de Franse Rivièra ontdekt. De onderstaande 4 plaatsen willen we je toch nog zeker eens op het netvlies brengen. Kwestie van deze paradijsjes op aarde alle eer aan te doen die ze verdienen.

Antibes

Dit bijzondere plekje boordevol jachten heeft een kunstzinnige en artistieke geschiedenis. Aanschouw de prachtige en majestueuze huizen en struin over de Cours Masséna, een marktje om duimen en vingers bij af te likken. Verder ontdek je hier ook het allereerste museum gewijd aan Picasso, die hier in 1946 ook effectief verbleef.

Vacancesweb.be

Cannes

Ben je op zoek naar luxe en klatergoud, dan zit je goed in Cannes. Deze stad heeft veel meer te bieden dan enkel het filmfestival. Duik de oude stad Le Suquet in, om uiteindelijk te belanden bij het Musée de la Castre, met een verbluffend uitzicht over de haven. Wil je even weg uit de drukte? Zak af naar Ile St. Honorat of Ile Ste-Marguerite. Prachtige baaien en stranden gegarandeerd.

Vacancesweb.be

Grasse

Dit eeuwenoude stadje mag je gerust beschouwen als de hoofdstad van het parfum. De lavendelvelden zijn verbluffend en ook jasmijn is rijkelijk vertegenwoordigd. Twee bestanddelen die je in heel wat parfums kunt vinden. Je vindt dit stadje exact tussen Nice en Cannes, dus een tussenstop mag zeker niet ontbreken. De lavendelgeur blijft een tijdje hangen, wees daar maar zeker van.

Vacancesweb.be

Èze

De torenhoge kliffen van Èze, vormen een oase van rust. De tijd lijkt hier te hebben stilgestaan en je waant je in geen tijd terug in de 14e eeuw. Maak zeker de klim naar het Middeleeuwse fort, omgeven door de Jardin Exotique, waar de tropische bloemen een lust voor het oog vormen. Een plekje waar je tot rust komt en je de beklimming meteen vergeet.

Vacancesweb.be