4 prachtige herfstwandelingen

Laat je je niet tegenhouden door een beetje regen en wind? Trek er dan op uit voor een pittige herfstwandelingen. Wij selecteerden alvast 4 pittige herfstwandelingen om de tanden in te zetten. Smeer die benen maar in en trek de wandelschoenen aan.

Meer info

 

Wandeling 1: Het Natuurpark van de Valleien van de Burdinale en de Mehaigne

Maar liefst 22 pittoreske dorpjes liggen in deze streek op je te wachten. Rotsen, hellingen en heel veel bos is wat je mag verwachten. Verder stromen hier ook twee rivieren, die nog een extra laagje op het geheel leggen. Niets meer ontspannends dan meanderende stroompjes. Maar niet enkel de natuur spreekt aan, ook heel wat kastelen en boerderijen waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan liggen op je pad. Dit park in de regio Haspengouw/Hesbaye is meer dan het verkennen waard. Wil je de hele streek doorkruisen dan ben je vast wel enkele dagen zoet, maar aan leuke plekjes om te overnachten is hier geen gebrek.

 

Wandeling 2: Nationale park Hoge Kempen

De groenste provincie van Vlaanderen? Limburg! Dit nationale park is het grootste van Limburg. De vegetatie is er weelderig en divers, van naaldbomen tot heide. In de herfst verovert paars de regio, terwijl oude groeves zijn omgetoverd tot prachtige meren. Het landschap is vlak, dus ideaal voor kinderbeentjes. Het hoogste punt ligt op om en bij de 100 meter hoogte en van daaruit heb je een prachtige panorama over de streek.

 

Wandeling 3: De watertuinen van Annevoie

Ben je een romantische ziel? Dan hoort deze wandeling op je bucketlist. Tussen Namen en Dinant vind je dit prachtige domein met bomen en waterpartijen. Betoverende groene tuinen vergezellen je op je wandeling en geven langzaam hun geheimen prijs. Fonteinen en watervallen geven het geheel wat extra cachet. De eeuwenoude bomen zijn niet minder dan indrukwekkend.

 

Wandeling 3: De muziekbosroute in Ronse

Nee, naar het een streepje muziek is het hier vruchteloos zoeken, maar een prachtige herfstwandeling is het wel. Dit bos gelegen op glooiende heuvels is een aanrader. Voor de kids is er een fantastisch speelbos en de Geuzentoren zal zeker in de smaak vallen. In het bos zijn meer dan genoeg plekjes om even tot rust te komen en in restaurant Boekzitting is het heerlijk zitten met een lokaal streekbiertje of wat warms.