4 sfeervolle dorpjes & stadjes in Frankrijk

Kevin Stickens,
02-09-2021
Amiens
Amiens Vacancesweb.be

Kleine, charmante en sfeervolle dorpjes en stadjes? Frankrijk bulkt ervan. Wij zetten alvast 4 uiterst sympathieke plekjes op een rijtje. Spring in die wagen en verken deze oases van rust en gezelligheid. Neem er je tijd voor!

Amiens

Breng je een bezoekje aan Parijs? Rij wat verder en stop ook eens bij Amiens. De schitterende Gotische kathedraal is hier de blikvanger. Maar ook ‘les hortillonnages’, de drijvende tuinen zullen je met verstomming slaan. Stap in een klein bootje en verken de kanalen. Charmant!

Vacancesweb.be

Bayeux

Bayeux doet bij veel mensen wel een belletje rinkelen. Het 11e eeuwse tapijt is immers wereldberoemd. Maar je proeft er ook de geschiedenis, want dit was het eerste stadje dat na de oorlog bevrijd werd door de geallieerden in 1944. Even was dit stadje zelfs de hoofdstad van Frankrijk. Probeer je er maar wat bij voor te stellen!

Vacancesweb.be

Vouvant

Ben je wel te vinden voor sprookjesachtig? Vouvant ligt aan de rand van een immens bos en dat zorgt voor een heel eigen en mystieke sfeer. Met stukjes stadswal die nog dateren uit de 14e eeuw duik je hier terug in de tijd. De brug over de Loire – die het dorpje door midden snijdt – vormt het orgelpunt.

Vacancesweb.be

Annecy

Nog nooit van gehoord? Dat is niet abnormaal. Nochtans wordt dit stadje ook wel het Venetië van de Savoie genoemd. Kleine kanaaltjes, charmante huisjes, hier voel je je onmiddellijk thuis. De pittoreske bruggetjes over het water vormen het ideale plekje voor een geweldige vakantiefoto. Breng ook zeker een bezoekje aan het meer. Het puurste van Europa met dank aan het gletsjerwater.

Vacancesweb.be