4 trips die fijner zijn alleen

Kevin Stickens,
02-09-2021
Vacancesweb.be

Alleen reizen is niet altijd een pretje en toch zijn er heel wat mensen die er bewust voor kiezen. Ben jij op zoek naar de perfecte reis om in je eentje te ondernemen? Deze 4 types van reizen zijn ideaal om solo te ondernemen.

FOTOGRAFIE TRIPS

Prachtige beelden schieten? Dat doe je beter alleen! Meer dan je camera of smartphone heb je niet nodig, je voelt je nooit alleen. Op je eentje door de stad dwalen of de jungle intrekken met je toestel? Solo ben je zo vrij als een vogel! Geen kennis van fotografie? Hoe meer je het doet hoe beter je het onder de knie krijgt. Bestemmingen zat die schitterende foto’s opleveren. Instagram zal je dankbaar zijn!

Vacancesweb.be

DE LANGE TREKTOCHT

Een spectaculaire trektocht om te herbronnen en even alles op een rijtje te zetten? Logisch dat je dit alleen doet, nee? Die trektocht hoeft echt geen drie maanden te duren en nee, de tocht an sich hoeft niet super spectaculair te zijn. Hoewel het natuurlijk soms veiliger is om niet al te ver van de gebaande paden af te wijken.

Vacancesweb.be

DE GROEPSTOCHT

Alleen en toch in groep? Perfect mogelijk, maar dan bedoelen we natuurlijk wel een beperkte groep. Meer nog sommige tochten zijn quasi onmogelijk om helemaal op je eentje te ondernemen. Denk maar aan een tocht per kameel door Marokko. Het grote voordeel is dat je heel wat nieuwe mensen leert kennen en vaak is het ook simpelweg de leukste manier om een nieuwe bestemming te verkennen.

Vacancesweb.be

DE HISTORISCHE RONDREIS

De rijke historie en culturele pareltjes van sommige plekken helemaal doorgronden? Dat doe je op je eentje. Lees je in, zodat je voorbereid aan je trip begint. Zo beleef je alles een heel stuk intenser. Je hoeft het natuurlijk niet altijd in een ver verleden te zoeken. Een bezoekje aan de Game of Thrones locaties kan ook de moeite waard zijn. Uiteraard kun je ook voor fashion, kunst of architectuur gaan.

Vacancesweb.be