4x de coolste ijshotels ter wereld

Ben je op zoek naar een onvergetelijk en romantisch avontuur waarbij je de winterse kou kan omarmen in plaats van eraan te ontsnappen? Dan is een overnachting in een ijshotel iets voor jou! Sinds het eerste ijshotel dat in 1989 in Zweden opdook, is het concept ervan in verschillende andere winterse bestemmingen op deze aardbol gekopieerd. Van intieme boetiekhotels tot volledige sneeuwdorpjes en zelfs kastelen, ijshotels worden elke winter opnieuw opgebouwd en ingericht. Tonnen sneeuw en ijsblokken worden hierbij gemengd met luxe voorzieningen en unieke ontwerpen. De 4 coolste ijs- en sneeuwhotels op deze aardbol vind je hier.

 

ICEhotel, Jukkasjärvi, Zweeds Lapland

Al in de winter van 1989 opende ICEhotel Jukkasjärvi voor het eerst haar deuren in Zweeds Lapland. Ieder jaar wordt dit hotel van nul opgebouwd uit het prachtig blauwe ijs van de Torne River. De ijssuites zijn stuk voor stuk uniek ingericht, en ieder jaar weer een streling voor het oog. In het ICEhotel 365 kan je zelfs het hele jaar door terecht in kamers van sneeuw en ijs. Samen met de Absolut ICEbar, de ICEchapel en het ICE restaurant maken een overnachting in het ICEhotel een onvergetelijke ervaring!

 

Village Igloo Blacksheep, Macot-La-Plagne, Frankrijk

In Village Igloo Blacksheep in La Plagne kan je jezelf op een hoogte van 2000 meter met uitzicht op de Mont Blanc onderdompelen in een natuurlijk universum van sneeuw en ijs. ‘s Avonds kan je genieten van een aperitief rond het kampvuur, terwijl de traditionele Savoyaardse fondue en wijn worden geserveerd in het restaurant Igloo.

 

Kakslauttanen Arctic Resort, Finland

Dit 4-sterrenresort in Noord-Lapland heeft de bijnaam 'Iglo Village' vanwege de vele sneeuw- en glazen iglo’s die dienst doen als hotelkamer. De glazen iglo's zijn gebouwd van een speciaal thermisch glas, zodat de iglo’s qua temperatuur goed warm te krijgen zijn. Hier slaap je in alle rust onder de sterrenhemel. Wanneer je een beetje geluk hebt, kan je het Noorderlicht vanuit je hotelbed aanschouwen!

 

Hôtel de Glace, Valcartier, Canada

Op slechts 4 kilometer van Quebec vind je Hôtel de Glace dat sinds de opening in 2001 al meer dan een miljoen mensen over de hele wereld heeft verleid met zijn unieke stijl en betoverende deco. Dit architectonische kunstwerk is volledig gebouwd van sneeuw en ijs, en gemodelleerd naar het oorspronkelijke Zweedse ICEhotel. Gasten kunnen hier genieten van een ijscocktail, ontspannen in de hot tubs of sauna en vervolgens overnachten in een van de 44 themakamers en suites.

"