5 bezienswaardigheden tijdens een eerste bezoekje aan Londen

Kevin Stickens,
02-09-2021
Vacancesweb.be

Nog nooit in Londen geweest? Zonde! Deze stad met een rijke geschiedenis en tal van bezienswaardigheden moet je simpelweg meepikken. De stad is zo groot dat je er dagen in kan ronddwalen en nog maar een fractie gezien hebt. Wij geven je alvast 5 bezienswaardigheden mee die je niet mag missen tijdens je eerste bezoek aan Londen.

Big Ben

De Big Ben is een icoon. Logisch dat deze toren populair is onder de toeristen. De klokkentoren is gelegen in het hart van Londen, direct naast het House of Parliament (Britse parlement) en Westminster Abbey (bekende kerk). De Big Ben ontleent zijn naam aan Sir Benjamin Hall (1802-1867), een politicus van publieke werken die in de negentiende vanwege zijn forse omvang vaak ‘Big Ben’ genoemd. Sir Benjamin Hall maakte zich hard voor de bouw van een grote monumentale klokkentoren. De klok is niet alleen naar hem vernoemd, zijn naam is ook in de bel gegraveerd.

Vacancesweb.be

Piccadilly Circus

Piccadilly Circus is kort door de bocht de Times Square van Londen. Grote ledborden met reclames en vaak een helse drukte. Je ontdekt er heel wat straatartiesten waardoor er steeds wat te beleven valt. Dit plein heb je ongetwijfeld al in tal van films zien opduiken.

Vacancesweb.be

Buckingham Palace

De Big Ben mag dan beroemd zijn, Buckingham Palace moet daar niet voor onderdoen. Buckingham Palace is het paleis van het Britse koningshuis, en het huidige stulpje van de koningin van het Verenigd Koninkrijk. De wisseling van de wacht is de moeite van het bekijken waard. Dit is een ceremoniële wisseling van de wacht van de koningin. De tijden voor de wisseling van de wacht staan online dus zorg dat je op tijd bent en een goed plaatsje bemachtigd.

Vacancesweb.be

Tower of London

Deze toren heeft een rijke geschiedenis. Vroeger werd het fort gebruikt als kasteel en daarna als gevangenis. De Tower of London staat aan de oever van de Theems en valt al snel op tussen de wolkenkrabbers. Er hangt veel geschiedenis om dit oude fort heen waardoor er veel mogelijkheden zijn voor rondleidingen of bezichtigen in en rondom het gebouw. Volgens een oude legende zijn raven een teken dat er geen gevaar is. Daarom huizen er 9 raven in de tower, kwestie van het gevaar te bezweren.

Vacancesweb.be

Harrods

Shoppen in het grootste warenhuis van Europa, dat mag natuurlijk niet ontbreken. Maar liefst 5.000 werknemers geven hier geregeld het beste van zichzelf. Bedenk het en je kunt het hier waarschijnlijk kopen. Van diamanten ringen tot auto’s. Zorg dat je niet verdwaalt en laat je verleiden door alle producten en afdelingen. Toch de weg kwijt? De medewerkers helpen je met de glimlach verder.

Vacancesweb.be