5 buitengewone bestemmingen voor een onvergetelijke zomer!

Het zijn altijd dezelfde bestemmingen die terugkomen, met overdrukke steden en stranden tijdens uw vakantie. Wilt u eens een minder toeristisch land proberen? Minder toeristisch maar daarom niet minder interessant: deze buitengewone bestemmingen wachten op u!

In deze bijzondere tijden raden wij u aan om altijd de website van Buitenlandse Zaken te controleren voordat u naar het buitenland gaat.

1. Mongolië

Het weinig toeristische Mongolië heeft prachtige
landschappen en een rijke cultuur om te delen. Er is geen betere manier om dit
land te ontdekken dan te verblijven in een yurt, bij een inwoner en jezelf te
laten onderdompelen in de lokale tradities. Mongolen zijn gewend om te paard te
reizen: het is daarom het ideale land om u kennis te laten maken met
paardrijden of, voor de liefhebbers, om zo te genieten van de enorme steppen.
De Orkhon vallei leent zich hier goed voor, met een mix van steppen, bossen en
bergen. Sluit uw reis af met een bezoek aan de boeddhistische kloosters, die verspreid
liggen in deze regio. Ze zijn de overblijfselen van een oude cultuur, die door
de jaren heen bewaard bleef van externe bedreigingen.

2. Siberië

Je mag niet bang zijn voor de koude en je moet een voorliefde
voor het avontuur hebben om je vakantie in Siberië door te brengen. In de zomer
kan het weer echter erg mild en zonnig zijn! In deze uitzonderlijke
natuurlandschappen en de enorme ruimte is het Baikalmeer een echte blikvanger
voor de weinige toeristen die zich in de regio wagen. Tijdens de winter bedekt
een prachtige dikke, transparante laag ijs het hele oppervlak van het meer. Wat
het Altai-gebergte betreft, dat is ideaal voor lange wandelingen zonder dat
iemand je zal storen. De landschappen zijn hier divers en er leven veel
diersoorten in deze regio. Iets stedelijker is de oude hoofdstad Tobolsk, ook
een trekpleister voor het toerisme in Siberië, voornamelijk door zijn ongerept kremlin.

3. Éthiopië

Op vlak van cultuur en natuur is Ethiopië zeker een van interessantste landen op het Afrikaanse continent. Het Simien nationaal park is een waar juweel van het land en is gezegend met ongelooflijke landschappen en een gevarieerde fauna die bestaat uit iconische soorten zoals wilde geiten of de Ethiopische wolven. Als je verlangt naar natuur en cultuur, ga dan zeker naar de kerken van Tigray. Een gids wordt hier aanbevolen om te voorkomen dat je verdwaalt! Bewonder meteen de oude culturen die al eeuwen bestaan. Op een hoger niveau kunnen sportievelingen zich uitleven met de beklimming van de Danakil-vulkaan, wat verplicht vergezeld door een gids gebeurt.

4. Madagascar

Verrassend genoeg is het eiland Madagaskar niet erg populair bij toeristen. Voor bezoekers is het eiland daarom zeer gastvrij en levert het met plezier al zijn geheimen. Om je bezoek aan het eiland te starten, moet je naar de hoofdstad Antananarivo gaan, die zeer dynamisch, historisch en vol van prachtige culturele bezienswaardigheden is. En er is ook geen tekort aan natuurwonderen: de steeg van de baobabs, majestueus en imposant, het Isalo national park, en voor wie de voorkeur geeft aan de prachtige stranden is er Belo sur Mer of l’île aux Nattes.

5. Tadzjikistan

Voor natuurliefhebbers of wie van lange ongerepte wandelingen midden in de natuur houdt, is Tadzjikistan een paradijs op aarde. Het is minder populair zodat je zeker niet gestoord zal worden door de hordes toeristen en je het land in alle rust kan verkennen. Uren wandelen in de Wakhan-vallei, een ontmoeting met de Tadzjiekse herders van het Fangebergte en vooral een expeditie die je sprakeloos achterlaat, de Pamir-weg, die verschillende bergachtige valleien doorkruist naar de buurlanden van Tadzjikistan en je door buitengewone landschappen brengt.

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆