5 citytrips kortbij die de moeite waard zijn

Het moet niet altijd Barcelona, Lissabon of Rome zijn, toch? Er zijn heel wat leuke alternatieven voor deze super drukke toeristische steden.

Vacancesweb.be

Soms moet je het zelfs helemaal niet ver gaan zoeken. Wij zetten 5 topsteden op een rijtje

Portofino – Italië

Mondain genieten? Zet koers richting Portofino, waar de pastelkleuren je onmiddellijk ontstressen. Dit vissersdorpje ligt aan de Italiaanse Rivièra en staat garant voor prachtige kliffen en overheerlijk eten. Geniet van de zee en verken gerust andere dorpjes in de buurt.

Vacancesweb.be

Tbilisi – Georgië

Tbilisi is hip! De hoofdstad van Georgië is tegenwoordig bovendien net iets vlotter bereikbaar. Hier vind je invloeden uit het communisme, maar net zo goed van de Perzen. De stad is een historisch pareltje, maar krijgt er tegen een razend tempo nieuwe eyecatchers bij. Een aanrader? Pik een wijnproeverij mee. Georgië is een onderschat wijnland.

Vacancesweb.be

Graz – Oostenrijk

Nog nooit van Graz gehoord? Jammer, want deze stad in Oostenrijk heeft heel wat voor je in petto. De tweede grootste stad van het land, moet amper voor Wenen onderdoen. Struin over de gezellige marktjes en voel de stress van je afglijden.

Vacancesweb.be

Hamburg – Duitsland

Ben je gek van oude pakhuizen en hun uitstraling, dan zal Hamburg, een fantastische havenstad je ongetwijfeld charmeren. De stad ligt boordevol kanalen, waarlangs het heerlijk een terrasje doen is. De romantici zoeken zeker en vast de boorden van het Alstermeer op. De binnenstad doet dan weer hip en alternatief aan. Ideaal om vintage te scoren.

Vacancesweb.be

Den Haag – Nederland

Amsterdam en Rotterdam die ken je waarschijnlijk, maar ook Den Haag is zeker en vast een bezoekje waard. In deze stad aan zee, waar overigens heel toffe beach bars zijn huizen de koning en de regering. In de charmante binnenstad valt meer dan genoeg te beleven. De combinatie met het strand van Scheveningen is, zeker in de zomer, onweerstaanbaar.

Vacancesweb.be

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆