5 keer weg van het massatoerisme in Europa

Kevin Stickens,
02-09-2021

Nog snel last minute weg? Gelijk heb je! Wil je echter de grote toeristische trekpleisters liever mijden of misschien simpelweg eens iets nieuws ontdekken, dan hebben wij enkele suggesties voor je. Europa maar anders. Het hoeft niet altijd liggen bakken en braden in Spanje of Turkije te zijn, toch?

Het andere Venetië

Nee je gaat niet met de gondel varen, je gaat de heimat van de Prosecco opzoeken. De dolomieten liggen immers vlakbij en hier vind je misschien wel de oudste wijnroute van Italië. Bezoek enkele lokale wijnboeren, doe dorpjes als Cison en Asolo aan en eindig in Treviso. Een onderschatte stad die je zal verbluffen!

Met de fiets langs het Lago Maggiore

Een beetje sportief aangelegd? Haal de tweewieler van stal en fiets langs het Lago Maggiore en/of Lugano. Je bevindt je hier in Zuid-Zwitserland net op de grens met Italië, dus pikt hier het beste van beide culturen mee. Sla zeker de botanische tuinen van Brissago niet over en ontdek het UNESCO Werelderfgoed van Bellinzona!

Verken Ierland met de trein

Op zoek naar natuurpracht, dan haal je in Ierland ongetwijfeld je hartje op. Bovendien valt het westen van dit land perfect met de trein te verkennen. Start in het bruisende Dublin om vervolgens de Galway Coast aan te doen en uiteindelijk te eindigen in Cork. Machtige kliffen en magnifieke stranden vergezellen je op je tocht.

Ontdek Lviv

Misschien heb je nog nooit gehoord van deze stad in het westen van Oekraïne, maar dat maakt het net charmant. De oude binnenstad ligt op je te wachten om ontdekt te worden. Drink een koffie op het Rynok plein, staar naar de bonte mengelmoes van architecturale invloeden en bezoek één van de vele musea. Wedden dat deze stad binnen nu en 10 jaar een stuk toeristischer is!

Cruisen in Portugal

Spring aan boord van je eigen motorboot en verken het Alqueva stuwmeer in Portugal. Het meer beslaat maar liefst 250 km2 dus je bent hier wel even zoet mee. Ontdek typische dorpjes, smul van de lokale lekkernijen en duik de wijngaarden in. De Alentejo streek zal je charmeren. ‘s Nachts lig je te staren naar de fonkelende sterren op het dek, terwijl je ook overdag leeft op het ritme van de lokale Portugezen, heerlijk relax.