5 Kerstmarkten op een steenworp afstand van België

Nu de dagen korter worden en de temperaturen dalen, komt de drang om op een kerstmarkt rond te lopen weer op. Bij ons toch!

Benieuwd? Deze 5 kerstmarkten in de buurt zijn absoluut een bezoek waard!

 

Lille - van 22/11 tot 29/12

De ster van de kerstmarkten in de Hauts de France is die in Lille, bij ons Rijsel genoemd. Op slechts een half uurtje van Brussel brengt de TGV je naar het hart van Rijsel, waar 87 chalets je dit jaar zullen opwachten, net als duizend-en-een kerstdecoraties en een groot aantal seizoensproducten uit Frankrijk, maar ook uit Rusland, Polen en Québec. Dit jaar viert het kerstdorp Lille zijn 30ste verjaardag... Verwacht dus maar een adembenemend mooie omgeving!

 

Parijs - van 20/11 tot januari 2020

Wat is er magischer dan de Lichtstad in hartje winter? Ook hier weer kan je dankzij de Thalys vanuit Brussel in anderhalf uur naar Parijs reizen. Tijdens de kerstvakantie, van de Eiffeltoren tot de Galeries Lafayette, zijn de straten van het centrum van Parijs versierd met hun mooiste lichtgevende decoraties om een fascinerende show te bieden. Naast de warme sfeer en de feestelijke decoraties van de houten chalets die bekende plekken van de Franse hoofdstad inpalmen (want ja, er zijn verschillende kerstmarkten!), kan je natuurlijk ook je schaatsen aantrekken en genieten van het glijden aan de voet van de Eiffeltoren! Liefhebbers van streekproducten komen zeker aan hun trekken in kerstdorp Parvis de la Défense.

 

Reims - van 22/11 tot 29/12

Reims is de op twee na grootste kerstmarkt van Frankrijk. Er staan een 140-tal chalets met de beste regionale en ambachtelijke producten. Tegen het einde van het jaar verandert de binnenplaats van het Palais du Tau in een echt kinderrijk, met een gratis ijsbaan, recreatieateliers, houten spelletjes en een heleboel andere verrassingen. De ambachtsmarkt van zijn kant toont de vele creaties van juweliers, glasblazers en keramisten, terwijl het reuzenrad een overzicht van de stad mogelijk maakt. Prachtig!

 

Metz - van 20/11 tot 29/12

De kerstmarkt van Metz trekt jaarlijks meer dan 2 miljoen bezoekers. Trakteer jezelf op een weekendje weg in deze stad in Oost-Frankrijk, net onder het zuidelijkste puntje van België, en geniet van de warme kerstsfeer in het historische centrum. Houten chalets, fascinerende verlichtingen, heerlijke streekproducten, en dit alles in een middeleeuws kader. Koop een miniatuurversie van de 17 meter lange kerstpiramide op de Place Saint-Louis, maak een ritje in de houten paardenbak of op het reuzenrad en bezoek het dorp van de Kerstman, waarvan Finland dit jaar de eregast is. Daarnaast viert de kathedraal van Metz dit jaar haar 800-jarig bestaan, met tentoonstellingen, concerten, shows en nog veel meer!

 

Straatsburg - van 22/11 tot en met 30/12

De kerstmarkt van Straatsburg is een klassieker onder de klassiekers en heeft meer dan één verrassing in petto. Gemakkelijk te bereiken met de TGV, staat het historische centrum van Straatsburg op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hier een van de oudste kerstmarkten van Europa is gevestigd. Ga er zeker de drie kerstbomen bewonderen die de stad in een andere sfeer dompelen: de grote dennenboom op de Place Kléber, het kloppende hart van de kerstmarkt, de 'publiekkspar' op de Place Marché Gayot die iedereen mag helpen versieren, en een indrukwekkende moderne en hoogst alternatieve boom op het Grimmeissen-plein. Vergeet dit jaar ook niet om een wandeling te maken langs Mésange, een straat die voor het eerst geflankeerd zal worden door 22 gigantische bomen, volledig verlicht in wit en goud!

OOK INTERESSANT VOOR JOU