5 leuke activiteiten in het Geopark van Famenne-Ardenne

In deze regio vind je heel wat leuke activiteiten voor jong en oud. Wij zetten er alvast 5 op een rijtje, waar je met het hele gezin van kunt genieten.

Anticlinaal van Durbuy © Bruno D_Alimonte Anticlinaal van Durbuy

Geowandeling in Tellin

Trek die wandelschoenen aan en ontdek dit prachtige traject tussen de dorpen Resteigne en Belvaux. Goed voor 9 km stappen, waarbij de Lessevallei nooit veraf is. Je ontdekt er heel wat kalkstenen en ook de kluizenaarswoning van Resteigne is een tussenstop waard.

Lees meer

 

Adventure Valley

Een stevige fysieke inspanning combineren met heel wat fun? Dat kan in Adventure Valley in Durbuy. Tientallen activiteiten zoals klimmen, speleologie, kajakken en zipline wachten er op waaghalzen. Het kleinste stadje ter wereld heeft heel wat te bieden, dat staat vast

Lees meer

Adventure valley Durbuy © JL Flémal

 

Alles ontdekken over de rivieren in Hotton

Bij Riveo, het Centre d’Interprétation de la Rivière, kun je heel wat bijleren of het leven in de rivieren. Er is zelfs een ‘Rivier bij nacht’ tentoonstelling en je kunt ook inschrijven voor een begeleide wandeling om het Geopark te ontdekken.

Lees meer

Riveo © FTLB P. Willems

 

Struisvogelboerderij van Doneu

Nee, an sich heeft deze struisvogelboerderij in Rochefort niets met het Geopark te maken, maar kids zullen ervan smullen. Op 6 km van Rochefort kweken Lydia en Jaques Bruyaux de grootste vogels ter wereld. Goed voor enkele uren plezier.

Lees meer

 

De Grotten van Han-sur-Lesse

Het Domein van de Grotten van Han vormt het kloppende hart van het Geopark. De inwerking van het water op kalksteen ontdek je hier in levende lijve. Laat de speleoloog in je los, ontdek het wildpark en beleef hier een bijzonder dagje uit met de hele familie.

Lees meer

Het Domein van de Grotten van Han-sur-Lesse © David Samyn