5 onbekende topeilanden om te bezoeken in Europa

Kevin Stickens,
02-09-2021
Mallorca, Gran Canaria en Ibiza, die kennen we allemaal. Maar in Europa zijn er ook heel wat, vaak kleinere eilandjes die minder bekend zijn, maar het ontdekken meer dan waard.
Vacancesweb.be

Wij zetten er alvast 5 voor jou op een rijtje. Stuk voor stuk een vakantie waard!

Belle-Île-en-Mer – Frankrijk

De ruige kustlijn van dit eiland bood de beroemde schilder Claude Monet alvast heel wat inspiratie. Ga voor een potje mosselen in het leuke havenstadje La Palais of ga zonnekloppen op Plage Donnant. De ruige kliffen zijn nooit ver weg. De avonturier en natuurliefhebber komt op dit prachtige eiland volledig aan zijn trekken.

Vacancesweb.be

Sylt – Duitsland

Deze streek wordt ook wel eens de Hamptons van Duitsland genoemd. Luxe en gemoedelijkheid vinden elkaar hier naadloos. Heel wat inwoners van Berlijn hebben hier een 2de verblijf. De prachtige duinen en stranden nodigen uit tot lange strandwandelingen om te bekomen in één van de leuke restaurantjes. Een eiland met stijl.

Vacancesweb.be

Favignana – Italië

Dit eiland vind je in Sicilië op zo’n 25 minuten varen van de kust. Het azuurblauwe water is prachtig en je bevindt je hier in een enorm visrijk gebied. Neem een duik aan de Cala Rossa en verplaats je zoals zowat iedereen op het eiland met de fiets. Het wonderlijke I Pretti hotel was vroeger een sardinefabriek en vormt een eyecatcher op het eiland.

Vacancesweb.be

Gotland – Zweden

Dit eilandje vind je in de Baltische zee op zo’n 90 km van het vasteland. Natuurliefhebbers halen hier hun hartje op, maar ook in Visby is het heerlijk toeven. Geniet van een verlaten strandje, bezoek wat cafeetjes in Visby of trek er op uit voor een stevige wandeling langs de kustlijn.

Vacancesweb.be

Vis – Kroatië

Dat Kroatië in de lift zit, daar kunnen we niet omheen. Heel wat toeristen vinden de weg, maar Vis blijft relatief onbekend. Het neemt dan ook 2,5 uur met de ferry in beslag om er te komen. Het eiland was vroeger een militaire basis, maar nu vind je er platte rust en heerlijke zeevruchten. Probeer zeker de octopus eens, om duimen en vingers bij af te likken.

Vacancesweb.be