5 prachtige kasteelwandelingen in Wallonië

Wallonië bulkt van de prachtige kastelen.

Kasteel van Jemeppe © Tijs Blom Kasteel van Jemeppe

Maar wat zijn nu de mooiste wandelroutes langs kastelen in Wallonië? Niet evident om daar een selectie uit te maken, maar we hebben het geprobeerd. Ontdek alvast 5 prachtige wandelingen en laat je verbeelding de vrije loop!

Weet trouwens dat er ook prachtige voet- fiets- en autotochten te maken zijn

 

Wandeling 1. Van de vallei van de Lesse naar de Maas - Sprookjeskastelen

Hier kunnen we vast en zeker de wandeling rond het kasteel van Vêves aanraden. Met een afstand van 6,5 km voor iedereen haalbaar en uiterst charmant. Je doorkruist zowat de Mooiste Dorpen van Wallonië, terwijl je als uitsmijter een prachtig kasteel krijgt voorgeschoteld. Wat wil je nog meer? Dit kasteel, gebouwd in de 7e eeuw lijkt zo uit een sprookje geplukt en kun je ook een geleid bezoekje brengen. Pure romantiek!

Lees meer

Kasteel van Celles © Mark Rossignol & François Delfosse

 

Wandeling 2. De vallei van de Maas - Château fort de Montaigle

De vallei van de Maas leent zich tot lange wandelingen en op een boogscheut vind je een flinke scheut cultuur met steden als Dinant en Bouvignes. Her en der vind je langs het water romantische kastelen, waarvan het Château fort de Montaigle ongetwijfeld het meest tot de verbeelding sprekende is. Deze wandeling voert je ook langs Falaën, sowieso een van de mooiste dorpjes van Wallonië. Duik zeker eens de ruïnes in en laat het verleden op je inwerken.

Lees meer

Kasteel van Montaigle © P. Pauquay

 

Wandeling 3. In het spoor van de hertogen - Het kasteel van Franchimont

Dit middeleeuwse fort op amper 8 km van Spa, kijkt uit over maar liefst 3 valleien. Een pittige wandeling die wordt beloond met een bezoekje aan dit prachtige fort van het vroegere Prinsbisdom van Luik. Je vindt er ook nog ondergrondse gangen en bunkers die dateren uit de Renaissance. Tijdens je wandeling meer te weten komen over dit kasteel? Er is een audiogids beschikbaar, waarbij je in 1,5 uur heel wat te weten komt over de roemrijke geschiedenis van dit fort.

Lees meer

Kasteel van Franchimont © 365.be

 

Wandeling 4. De Oostkantons - Het panorama-pad bij langs Robertville

Wild van uitkijkpunten en kastelen? De prachtige vergezichten van de Oostkantons weten je ongetwijfeld te charmeren. Het glooiende landschap charmeert, maar is ook voor de onervaren wandelaar haalbaar. De burcht van Reinhardstein is een prachtige tussenstop. Bezoek de ridderzaal, bewonder de harnassen en schilderijen en waan je in lang vervlogen tijden. Vervolgens daal je af in de vallei naar de bron van de Warche. Eindigen doe je bij voorkeur terug bij de burcht, waar je nog één keer van de weidse blik over het landschap kunt genieten.

Lees meer

Kasteel van Reinhardstein © SPRL Cernix Pierre Pauquay

 

Wandeling 5. Bangelijk Bouillon - Struinen langs de Semois

De burcht van Bouillon vormt ongetwijfeld het hoogtepunt van deze wandeling langs de prachtige Semois. De Pont de la Poulie gunt je een machtig zicht over de rivier, terwijl de burcht herinneringen oproept aan Godfried van Bouillon. Je zet je kruistocht verder richting de abdij van Cordemois, terwijl de Moulin de l’Epine je ongetwijfeld zal weten te charmeren. Een fikse klim later geniet je van een prachtig uitzicht over de streek om vervolgens af te dalen naar het sfeervolle Bouillon. Een geweldig dagje uit.

Lees meer

Kasteel van Bouillon © Joseph Jeanmart

OOK INTERESSANT VOOR JOU