5 prachtige stranden in Europa

Kevin Stickens,
02-09-2021
Vacancesweb.be

Wil je lekker languit zonnen? Wil je daarvoor niet naar de andere kant van deze aardbol? Mooi, want dat hoeft ook niet. Ook in Europa zijn er heel wat zonovergoten en prachtige stranden te vinden. Wij zetten er alvast 5 van de mooiste op een rijtje. Niets moet, alles mag!

Zlatni Rat, Brac, Kroatië

Kroatië heeft heel wat mooie stranden, maar Ziatni Rat springt er door de bijzondere vorm uit. Het zandstrand wordt afgezoomd door keien en vormt een spie in het water. Het lijkt wel een taartpuntje. De avontuurlijke vakantieganger komt hier ruimschoots aan zijn/haar trekken: windsurfen, paddle boarding of jetskiën, het kan hier allemaal.

Vacancesweb.be

Cala Macarella, Menorca, Spanje

Wil je even aan de drukte van Mallorca of Ibiza ontsnappen? Trek dan naar dit strandje op Menorca. Je zal er wel een stevige wandeltocht voor over moeten hebben want de dichtstbijzijnde weg stopt op zo’n 20 minuten wandelen. Je beloning? Een afgelegen en paradijselijk strand met turquoise water.

Vacancesweb.be

Cala Goloritzé, Sardinië, Italië

Dit strand is sowieso één van de mooiste van Italië. Toch is het nog niet overspoeld door toeristen en kan je er nog heerlijk relaxen. Dit strand is zo bijzonder dat UNESCO het als Werelderfgoed erkende in 1995.

Vacancesweb.be

Praia de Albandeira, Algarve, Portugal

Hoewel heel wat toeristen de weg naar de Algarve weten te vinden, bleef dit strandje tot op heden redelijk onontdekt. Er zijn dan ook geen toeristische voorzieningen. Je zal het dus echt wel moeten doen met kristalhelder water, een gouden strandje, grotten en rotsen. Door de ligging is het water er altijd kalm en dus perfect om te zwemmen en te snorkelen.

Vacancesweb.be

Vik Black Sand Beach, Ijsland

Bij stranden denk je waarschijnlijk niet onmiddellijk aan Ijsland en toch … De ruwe kustlijn heeft heel wat mooie stranden voor je in petto. Verwacht geen palmbomen en beach bars, maar wel zwart zand en een prachtige natuur. Het is eens wat anders en nodigt uit tot lange strandwandelingen.

Vacancesweb.be