5 praktische tips om van je wintervakantie met de camper een succes te maken

Nog op vakantie deze winter? Misschien is de camper wel helemaal je ding! Nu associeer je een camper waarschijnlijk meer met de zomer, dan met de koude winter, maar toch kan het ontzettend fijn zijn om in deze periode rond te trekken. In dit artikel geven we je alvast 5 tips om optimaal van je campervakantie te genieten in de winter.

 

Zorg voor voldoende warme sokken en kledij

Niet onbehaaglijker dan koude en daar kunnen natte sokken een belangrijke oorzaak van vormen. Zorg dus dat je altijd voldoende droge sokken hebt. Zijn je voeten warm, dan blijft de rest van je lichaam ook langer warm.

 

Houd het ook droog in de camper

Je weet nu dat droge voeten belangrijk zijn, maar ook andere spullen kunnen nat worden. Reserveer dus een plekje in je camper waar je spullen kunnen drogen. Vergeet zeker geen regenjas, laarzen en ook extra handdoeken zijn geen overbodige luxe. Een deurmat houdt de viezigheid en het vocht grotendeels buiten, er eentje leggen is dus aangewezen.

 

Zorg voor laagjes

Het dragen van verschillende lagen kleding is verstandiger dan één parka-jas. Zo kun je als je het warm krijgt, laag per laag uitdoen. Ook thermokleding is verstandig als je met de camper werkelijk koude gebieden opzoekt.

 

Maak het in je camper gezellig

In de zomer leef je meer buiten, maar tijdens een winterse campertrip, ben je waarschijnlijk toch net iets meer in je camper te vinden. Neem voldoende spulletjes mee om je binnen bezig te houden. Het ideale moment om nieuwe spelletjes te ontdekken, wat bij te lezen of een oude hobby weer op te pikken.

 

Het belang van goede maaltijden

Een maaltijd werkt versterkend, dus een fijne stoofpot of een heerlijk warme soep is perfect. Nu kan je meestal wel kopen in je camper, maar het blijft behelpen. Op voorhand koken en de maaltijden plannen is dus zeker verstandig. Vergeet ook zeker je thermoskan niet. Koffie, warm water of soep, je kan ze op deze manier makkelijk meenemen op je uitstapjes.

© Unsplash